BMW X5

Ανανεωμένη ντίβα!

  • -
  • -

Μερικώς ανανεωμένη εξωτερικά και με νέους πιο αποδοτικούς και συνάμα οικολογικούς κινητήρες, η νέα X5 ακολουθεί επιτυχημένα τις εξελίξεις στην κατηγορία της. Η νέα X5 κατασκευάζεται αποκλειστικά σε αμερικάνικο έδαφος στις εγκαταστάσεις στο Spartanburg της Β. Καρολίναςμαζί με άλλα μοντέλα της BMW με τον κωδικό X.

Διακριτικές αλλαγές

Οι σχεδιαστικές αλλαγές αφορούν κυρίως το εμπρός και πίσω μέρος. Οι μεγαλύτερες πλαϊνές εισαγωγές αέρα, τα φωτιστικά σώματα LED εμπρός-πίσω, οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και οι μικρές διαφοροποιήσεις στο πίσω μέρος δίνουν φρέσκο αέρα εμφάνισης στην X5. Στο εσωτερικό η πολυτέλεια και η πληθώρα στοιχείων άνεσης, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας εντυπωσιάζουν. Μια τρίτη σειρά καθισμάτων δίνει την δυνατότητα στο εσωτερικό να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών στη 5θέσια διάταξη είναι 620lt.

 

Νέα σοδειά

Στις βενζινοκίνητες εκδόσεις η χρήση διπλού υπερτροφοδότη και ο άμεσος ψεκασμός αποτελούν στοιχεία που συνδέονται άμεσα με τις xDrive35i και xDrive50i. Η πρώτη αποδίδει από τον εξακύλινδρο Valvetronic των 3.0 lt 306 PS. Η μεγαλύτερη κινείται από έναν V8 4.4 lt με απόδοση 407 PS. Οι εκδόσεις πετρελαίου κινούνται από τον ίδιο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3.0 lt. Η xDrive30d με τη χρήση ενός υπερτροφοδότη αποδίδει 245 PS και 540 Nm ροπής. Η xDrive40d χρησιμοποιεί TwinPower turbo και παράγει 306 PS και 600 Nm ροπής. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται αναμφίβολα η X5 M, με τον Μ TwinPower Turbo V8 κινητήρα των 4.4 lt, ο οποίος με τους 555 PS που αποδίδει, δίνει φτερά στην X5 M των 2380 kg. Όλες οι εκδόσεις της νέας X5 εξοπλίζονται από το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το οποίο λειτουργεί με μετατροπέα ροπής και συνεργάζεται άριστα με τα υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα. Εξαίρεση αποτελεί η Χ5 Μ η οποία διαθέτει ένα ανθεκτικότερο αυτόματο κιβώτιο 6 σχεσεων (M Sports). Η τετρακίνηση xDrive με τον πολύδισκο συμπλέκτη που μοιράζει ιδανικά τη ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες, συνεργάζεται με το σύστημα ευστάθειας DSC, παρέχοντας άμεσα πρόσφυση σε κάθε τροχό, σε απαιτητικές επιφάνειες κίνησης και όχι μόνον. Η μεταβαλλόμενη ανάλογα με την ταχύτητα κρεμαγιέρα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό όλων των X5. Στα αυτοκίνητα με το σύστημα Adaptive Drive που συντονίζει τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, υπάρχει επιλογή sport, που επηρεάζει σημαντικά την απόκριση του τιμονιού. Στην ανάρτηση οι xDrive50i και XDrive40d έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις από τις μικρότερες εκδόσεις. Προαιρετικά ο πίσω άξονας μπορεί να εξοπλιστεί με πνευματική ανάρτηση, η οποία διατηρεί το ύψος από το έδαφος σταθερό (self-leveling). Η πνευματική ανάρτηση βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό της X5 M.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...