Νέο supercar πήρε το μοτέρ του GT-R

Ήθελε έναν κινητήρα… «σκυλί» όπως αναφέρει!

  • -
  • -

Όταν η Scuderia Cameron Glickenhaus αποκάλυψε το SCG004S τον προηγούμενο Νοέμβριο, είχε δηλώσει ότι θα εφοδιάζεται με έναν twin-turbo 5λιτρο κινητήρα V8 650 ίππων. Ωστόσο, ο Jim Glickenhaus, επικεφαλής της εταιρείας, ανέφερε στο βρετανικό Autocar ότι το νέο του supercar θα χρησιμοποιήσει τελικά τον 3.8 twin-turbo V6 (VR38DETT), που είναι ουσιαστικά αυτός που φέρει το GT-R της Nissan.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το οδοιπορικό μας με το Nissan GT-R

Παρά τους δύο λιγότερους κυλίνδρους που είχαν οραματιστεί αρχικά, η ιπποδύναμη είναι κατά 40 PS παραπάνω από τις πρώτες δηλώσεις του "boss". Έτσι, το νέο υπεραυτοκίνητο της Glickenhaus θα αποδίδει 690 ίππους, αλλά αν οι υποψήφιοι πελάτες θέλουν το κάτι παραπάνω, τότε οι μηχανικοί της φίρμας είναι σε θέση να τους ευχαριστήσουν με μια επιπλέον αναβάθμιση. Μια σημαντική διαφορά που θα έχει το SCG004S σε σχέση με τον «Godzilla» της Nissan, είναι το κιβώτιο ταχυτήτων. Η Nissan εξοπλίζει το GT-R αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και paddles πίσω από το τιμόνι, αλλά το SCG004S θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο και μόνο ως προαιρετική επιλογή το αυτόματο.

Ο λόγος που επέλεξαν τον κινητήρα του GT-R είναι γιατί είναι ελαφρύτερος από έναν V8 και πρακτικά… «σκυλί». 250 θα είναι οι τυχεροί που θα παραλάβουν το νέο υπεραυτοκίνητο με τις παραδόσεις να ξεκινούν από τα τέλη της χρονιάς. Το κόστος του αυτοκινήτου ξεκινάει από τα 325.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...