Το Ford των 550.000 € πωλείται στην Ελλάδα - Είναι ακριβότερο και από Ferrari

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πολύ σπάνιο, αλλά και ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα που μπορεί να αγοράσει κάποιος στην Ελλάδα, ξεπερνώντας Ferrari και… Lamborghini!

  • -
  • -

Στο «κλειστό club» των αυτοκινήτων με τιμή περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ, πάνω-κάτω γνωρίζεις ποιοι κατασκευαστές βρίσκονται. Ferrari, Lamborghini, Bentley, Rolls-Royce, McLaren και άλλες εταιρείες που φτιάχνουν άκρως ειδικά αυτοκίνητα, για λίγους. Ακόμη και μάρκες όπως η Mercedes-Benz και η Porsche δυσκολεύονται να φτάσουν, με πολύ συγκεκριμένα μοντέλα τους να τοποθετούνται σε αυτό το φάσμα τιμής. Αυτή τη φορά ωστόσο, θα ασχοληθούμε με ένα Ford. Ένα σπάνιο και πολύ διαφορετικό μοντέλο των Αμερικάνων, το οποίο έχει κατορθώσει να εξελιχθεί σε θρύλο και να πωλείται σε τιμές σύγχρονων hypercars. Κι ας είναι άνω των 15 ετών σε ηλικία!

Με 750 ίππους και brutal εμφάνιση

Φυσικά, αναφερόμαστε στο Ford GT, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αυτοκίνητα της μάρκας που έχει καταφέρει να προκαλέσει ακόμη και το ενδιαφέρον των συλλεκτών, λόγω της ιστορίας που το συνοδεύει, αλλά και των μοναδικών χαρακτηριστικών του. Η εμφάνισή του είναι άκρως εντυπωσιακή και δεν υπάρχει ούτε μια γωνία που να μην εκφράζει την απόλυτη φιλοσοφία του. Δυναμικό, φαρδύ και μεγάλο σε διαστάσεις, είναι αδύνατο να μην το παρατηρήσεις στον δρόμο και να το θαυμάσεις. Στην Ελλάδα η θέα ενός Ford GT δεν είναι συνηθισμένη. Ωστόσο, εμφανίστηκε ένα στο εμπόριο, το οποίο δείχνει σε άριστη κατάσταση και διατίθεται σε… πολύ υψηλή τιμή.

Ακριβότερο από Ferrari και Lamborghini!

Σύμφωνα με την αγγελία στο car.gr, το συγκεκριμένο Ford GT έχει διανύσει μόλις 9.000 km συνολικά και πωλείται έναντι 550.000 €. Είναι σε μαύρο χρώμα με λευκές ρίγες, συνδυασμός που προσδίδει επιπλέον δυναμισμό στο σύνολο, ενώ με βάση τους ισχυρισμούς του πωλητή, αποδίδει 750 ίππους, άρα είναι βελτιωμένο στο κομμάτι του κινητήρα. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο εφοδιάζεται με έναν V8 βενζινοκινητήρα των 5.4 λίτρων με μηχανικό υπερσυμπιεστή (κομπρέσορα), με 558 PS και 500 Nm ροπή σε εργοστασιακή μορφή. Η κίνηση φτάνει στον πίσω άξονα μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και ενός μπλοκέ διαφορικού.

Δείτε ακόμη: Η video-δοκιμή μας για τη Ferrari 296 GTS

Το μοτέρ βρίσκεται στο κέντρο του αμαξώματος και φέρει δύο εκκεντροφόρους σε κάθε κεφαλή (4 στο σύνολο), έχει 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο (32 στο σύνολο) και διαθέτει σύστημα λίπανσης ξηρού κάρτερ. Ο εργοστασιακός κομπρέσορας προέρχεται από την Eaton, ενώ γενικότερα, το GT φοράει επώνυμα μηχανικά μέρη από κορυφαίους προμηθευτές όπως η Brembo για τα φρένα (4πίστονες δαγκάνες μπροστά) και η βρετανική Ricardo για το χειροκίνητο κιβώτιο. Συνολικά, κατασκευάστηκαν περίπου 4.000 αυτοκίνητα και σήμερα η αξία του έχει εκτοξευθεί λόγω της μοναδικότητάς του. Είναι βέβαιο ότι και στην Ελλάδα, το συγκεκριμένο Ford GT θα «πιάσει» τα χρήματα που αξίζει!

Πηγή: car.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...