Αποκάλυψη για την Alfa Romeo Stelvio

Κυκλοφόρησαν μέσω διαρροής οι πρώτες φωτογραφίες του ιταλικού SUV λίγο πριν την πρεμιέρα του που θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση του LA

  • -
  • -

Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της Alfa Romeo Stelvio κυκλοφόρησαν οι πρώτες της φωτογραφίες στην κορυφαία έκδοση Quadrifoglio. Σχεδιαστικά, είναι εμφανής η συγγένεια του μεγάλου SUV με την Gulia, με την οποία εξάλλου μοιράζεται και την ίδια πλατφόρμα.

Κοινά είναι και τα μηχανικά μέρη, με την κορυφαία σε επιδόσεις έκδοση να φοράει τον twin-turbo V6 των 2,9 λίτρων με απόδοση που αγγίζει τους 510 ίππους και επιτάχυνση 0-96 km/h που περιορίζεται στα 3,9 sec. Η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 284 km/h. Η μετάδοση περνάει και στους τέσσερις τροχούς και χρησιμοποιείται σύστημα torque vectoring το οποίο φροντίζει για την ιδανική κατανομή της δύναμης, με υποσχέσεις για ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά. Το 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διακρίνεται για την ταχύτητά του.

Επιπλέον, η Alfa Romeo Stelvio θα διατίθεται σε βασικές και Ti εκδόσεις με σπορ προσανατολισμό. Αμφότερες θα εφοδιάζονται με 2λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα με απόδοση 280 ίππων που θα έχουν τελική ταχύτητα 231 km/h. Όπως και η μεγάλη έκδοση, έτσι και αυτές θα συνδυάζονται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης.


Η Alfa Romeo εφοδιάζει την Stelvio με το Chassis Domain Controller και το DNA (DNA Pro στην Quadrifoglio) που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ρυθμίζει τη δύναμη που περνάει σε κάθε τροχό. Υπάρχουν επίσης τρία βασικά προγράμματα οδήγησης για όλες τις εκδόσεις: Natural, Dynamic και Advanced Efficiency, με την Quadrifoglio να έχει επιπλέον το πρόγραμμα Race.

Αισθητικά η Stelvio είναι όπως όλοι μας περιμέναμε, με στοιχεία από την Gulia, όπως μαρτυρά και το εμπρός μέρος της. Τα φώτα, η μάσκα με το τρίγωνο, οι εισαγωγές αέρα είναι αυτά που της δίνουν την ταυτότητά της και την κάνουν μια γνήσια Ιταλίδα. Στο εσωτερικό η Alfa Romeo Stelvio έχει επίσης την ίδια προσέγγιση με την Giulia.  Η οθόνη αφής 6,5 ιντσών που ανήκει στον βασικό της εξοπλισμό, ενώ σε ανώτερο επίπεδο θα βρείτε τη μεγαλύτερη 8,8 ιντσών με 14 ηχεία της Harman Kardon. Φυσικά από την Stelvio δεν λείπει ο εξοπλισμός ασφάλειας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων adaptive cruise control το οποίο προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα που ορίζει ο οδηγός, blind spot monitoring για τις τυφλές γωνίες, forward collision warning για αποφυγή συγκρούσεων και lane departure warning για αποφυγή ακούσιας αλλαγής λωρίδας.



 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...