Νέες Mercedes-AMG GT Roadster & AMG GT C Roadster

Όμορφη, γρήγορη… τώρα ΚΑΙ «ανοιχτή»!

  • -
  • -

Στο Παρίσι έγινε η επίσημη αποκάλυψη ανοιχτής εκδοχής της Mercedes-AMG GT σε δύο εκδόσεις: την «απλή» των 476 ίππων και η GT C των 557 ίππων. Στην τελευταία περίπτωση εφοδιάζεται με 47 ίππους παραπάνω από την AMG GT S Coupe και ταυτόχρονα δανείζεται αρκετές τεχνολογίες από το πρόσφατο θηρίο της Mercedes-AMG, την GT R.

Αναλυτικότερα, τόσο η AMG GT C Roadster όσο και η AMG GT Roadster εφοδιάζονται με τον γνώριμο V8 twin-turbo 4.0 κινητήρα, ο οποίος στην ισχυρότερη έκδοση (στους 557 ίππους) επιτρέπει στο «ανοιχτό» μοντέλο να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 3,7 sec. Η μέγιστη ροπή είναι 680 Nm και είναι διαθέσιμη μόλις από τις 1.900 rpm, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 316 km/h. Ο… «αδύναμος» αδερφός (των 476 ίππων!) αποδίδει 630 Nm ροπής και είναι 0,3 sec πιο αργός στη δοκιμασία των 0-100 km/h σε σχέση με την ισχυρότερη έκδοση. Η μέγιστη ταχύτητα είναι στα 302 km/h. Όπως και στην Coupe έκδοση, το V8 μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και αποτελεί τη μοναδική επιλογή για αυτούς που ενδιαφέρονται.

Η μαλακή οροφή μπορεί να ανοίξει και να κλείσει σε 11 δευτερόλεπτα, ενώ η διαδικασία είναι εφικτή μέχρι τα 50 km/h. Το εργοστάσιο προσφέρει την οροφή σε 3 αποχρώσεις (μαύρη, κόκκινη και μπεζ), ενώ για το αμάξωμα και το εσωτερικό υπάρχουν 11 και 10 διαφορετικές επιλογές  αντίστοιχα. Ακόμα, η κατασκευή της οροφής αποτελείται από έναν συνδυασμό μαγνησίου, ατσάλι και αλουμίνιο, κρατώντας το βάρος σε χαμηλό επίπεδο. Μιας που αναφέραμε το θέμα του βάρους, η νέα AMG GT Roadster ζυγίζει 1.595 κιλά, ενώ η AMG GT C Roadster έρχεται με 65 κιλά περισσότερα, φτάνοντας τα 1.660 κιλά. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, κάποια χαρακτηριστικά προέρχονται από την AMG GT R όπως είναι ο ενεργός πίσω άξονας, το ηλεκτρονικά ρυθμίσιμο διαφορικό μπλοκέ, το φαρδύτερο πίσω τμήμα και το active air management system. Το τελευταίο είναι νέο σύστημα της Mercedes-AMG, το οποίο αφορά την αυτόματη ρύθμιση και βελτίωση της αεροδυναμικής του αυτοκινήτου.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...