Mercedes-AMG GT R: Αποκαλύφθηκε το θηρίο! (video)

Το «θηρίο» των 585 ίππων της Mercedes-AMG κέρδισε τις εντυπώσεις στο Παρίσι

  • -
  • -

Αυτή είναι η Mercedes-AMG GT R, η πιο άγρια εκδοχή του κορυφαίου μοντέλου της γερμανικής φίρμας που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Η αποκάλυψή της είχε έγινε πριν λίγο καιρό, στο Goodwood Festival of Speed με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, αφού ένα ελικόπτερο μετέφερε την GT R μέσα σε ένα κοντέινερ στο χώρο της εκδήλωσης όπου την περίμεναν οι άλλες εκδόσεις του μοντέλου για μια θεαματική βόλτα.

Την παράσταση από την Mercedes-AMG GT R δεν κατάφερε να κλέψει ούτε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula1 Lewis Hamilton, ο οποίος ήταν ο επίτιμος καλεσμένος της Mercedes για να οδηγήσει όπως αυτός γνωρίζει καλά το νέο τους αστέρι!

Κάτω από το μακρύ καπό της κορυφαίας Mercedes-AMG GT R βρίσκεται ο νέος, αλλά γνωστός μας 4λιτρος V8 κινητήρας twin-turbo. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχει δεχθεί τις απαραίτητες βελτιώσεις του ειδικού τμήματος της Mercedes-AMG, με την απόδοση να φτάνει στους 585 ίππους και τα 700 Nm ροπής!

Βελτιωμένες είναι και οι επιδόσεις σε σχέση με την μέχρι πρότινος κορυφαία έκδοση GT S και πιο συγκεκριμένα η GT R εκτοξεύεται από στάση στα πρώτα 100 km/h σε μόλις 3,6 sec (-0,2 sec) ενώ συνεχίζει να επιταχύνει δυναμικά μέχρι τη μέγιστη ταχύτητα των 318 km/h, έχοντας μεγαλύτερη τελική κατά 8 km/h.

Τα σπουδαία συνεχίζονται, αφού το Θηρίο της Πράσινης Κόλασης έχει επιπλέον βελτιώσεις και στο πλαίσιο, το τιμόνι και την ανάρτηση, καλύτερα φρένα και ένα πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο. Την εικόνα της Mercedes-AMG GT R ολοκληρώνει το πράσινο σκούρο χρώμα στο οποίο είναι βαμμένη και ένα νέο σετ τροχών.

Εμπρός συναντάμε ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών και 20 ιντσών πίσω, με ελαστικά 275/35 και 325/30 αντίστοιχα, Michelin Pilot Sport Cup 2. Αυτά τα ελαστικά είναι ειδικά εξελιγμένα για νόμιμη χρήση στο δρόμο, αλλά έχουν και κατά 50% μεγαλύτερη αντοχή στην πίστα. Στις λεπτομέρειες που μάλλον ελάχιστα θα ενδιαφέρουν όσους σκέφτονται να την αγοράσουν, η μέση κατανάλωση είναι 11,4 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 259 gr/km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...