Το Σεπτέμβριο ο πράσινος δακτύλιος

Αναβολή των νέων ρυθμίσεων

  • -
  • -

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανέβαλε για το Σεπτέμβριο την εφαρμογή των μέτρων του Πράσινου Δακτυλίου που θα ξεκινούσαν το Μάιο καθώς υπήρχαν θέματα που δεν είχαν οριστικοποιηθεί. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε πως τα παλαιά αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας προ του 1990 θα κυκλοφορούσαν στον δακτύλιο μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, πράγμα που όπως φαίνεται να είναι εκτός πραγματικότητας αν αναλογιστούμε την οικονομική κατάσταση.

Με την εφαρμογή του μέτρου του Πράσινου Δακτυλίου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των σύγχρονων αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ανεξαρτήτως αριθμού κυκλοφορίας, ενώ για τα παλαιότερα θα ισχύει το σύστημα των μονών - ζυγών όπως ισχύει και σήμερα. Βέβαια λόγω της κρίσης ο ρυθμός αντικατάστασης των παλαιών αυτοκινήτων έχει επιβραδυνθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε κυκλοφορία πολλά ρυπογόνα αυτοκίνητα εξ αιτίας του γεγονότος ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αντικαταστήσουν.

Η κοινή υπουργική απόφαση για τον Πράσινο Δακτύλιο αναμένεται να υπογραφεί μέσα στο επόμενο διάστημα, όπως ενημέρωσε χθες τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...