Ο φύλακας-άγγελος στο νέο Crossland X

Το νέο crossover της Opel εφοδιάζεται με πλήρη λίστα συστημάτων ασφαλείας

  • -
  • -

Η Opel ακολουθεί την τάση της αυτοκίνησης που θέλει τα crossover/SUV να ελκύουν το καταναλωτικό κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας και μεταφορικών αναγκών. Το Crossland X αντικατέστησε το πολυμορφικό Meriva και τοποθετήθηκε στη γκάμα της γερμανικής μάρκας δίπλα στο Mokka X.

Το μήκους 4,21 μέτρων crossover ξεχωρίζει για την άριστη εκμετάλλευση των εσωτερικών του χώρων προς όφελος των επιβατών και των αποσκευών τους (όγκος πορτμπαγκάζ στα 410 λίτρα). Στα δυνατά του σημεία συγκαταλέγεται ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας. Ειδικά στο δεύτερο τομέα, η λίστα με τα στάνταρ και τα προαιρετικά στοιχεία είναι αρκετά πλούσια.

Forward Collision Alert, pedestrian detection, Automatic Emergency Braking: Το σύστημα αυτόνομης πέδησης λειτουργεί ανάμεσα σε 5 και 85 km/h. Από τα 5 έως τα 30 km/h η επιβράδυνση αρκεί για να αποφευχθεί η σύγκρουση με άλλο όχημα λη με πεζό, ενώ από τα 30 έως τα 85 km/h το σύστημα περιορίζει την ταχύτητα έως 22 km/h. Ο οδηγός θα πρέπει βέβαια να αντιδράσει ώστε να μειώσει κι άλλο την ταχύτητα.

Driver Drowsiness Alert: Το σύστημα ανιχνεύει σημάδια κόπωσης του οδηγού, με βάση τη συμπεριφορά του πίσω από το τιμόνι και την κίνηση του οχήματος. Μετά από δύο ώρες συνεχούς οδήγησης σε ταχύτητες άνω των 65 km/h, ο οδηγός ειδοποιείται οπτικά και ηχητικά προκειμένου να κάνει μία στάση για ξεκούραση.

Panoramic Rear View Camera: Η κάμερα οπισθοπορείας προσφέρει εικόνα σε εύρος 180 μοιρών, επιτρέποντας στον οδηγό να βλέπει αν πλησιάζουν άλλα οχήματα ή πεζοί την ώρα που το Crossland X κινείται προς τα πίσω.

Advanced Park Assist: Η τελευταία γενιά του συστήματος υποβοήθησης παρκαρίσματος βρίσκει κενές θέσεις στάθμευσης και αναλαμβάνει τη διαδικασία, στρίβωντας το τιμόνι. Ο οδηγός χρειάζεται απλά να πατάει γκάζι και φρένο.

Side Blind Spot Alert: Οι αισθητήρες ανιχνεύουν την παρουσία άλλων οχημάτων σε σημεία που δεν φαίνονται στους εξωτερικούς καθρέπτες και ειδοποιούν με σήμα τον οδηγό.

Φώτα LED: Διαθέτουν λειτουργίες cornering (προβολείς που στρίβουν προς την κατεύθυνση του αυτοκινήτου), high beam assist (προσαρμοζόμενη μεγάλη σκάλα προβολέων) και auto levelling (αυτόματη ρύθμιση δέσμης φώτων).

Head-up display: Στην οθόνη πάνω από τον πίνακα οργάνων εμφανίζοντα χρήσιμες πληροφορίες, όπως η ταχύτητα και το όριο, οι ενδείξεις του συστήματος πλοήγησης. Έτσι ο οδηγός δεν παίρνει τα μάτια του από το δρόμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...