Opel Corsa: Πόσο κοστίζει με μηχανικό κιβώτιο και πόσο με αυτόματο;

Το best seller αυτοκίνητο στη χώρα μας για το περασμένο έτος προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και σύντομα ως υβριδικό, ενώ από τις επιλογές φυσικά δεν λείπει και το αυτόματο κιβώτιο.

  • -
  • -

Το Opel Corsa μετά από 6 γενιές δε χρειάζεται συστάσεις. Με περισσότερες από 14 εκατομμύρια πωλήσεις από την αρχή της καριέρας του και τον τίτλο του «best seller» μοντέλου για την ελληνική αγορά το περασμένο έτος, έχει αποδείξει στην πράξη ότι δικαίως συγκαταλέγεται στην κορυφή της κατηγορίας των supermini. Η μοντέρνα σχεδίασή του, ο ποιοτικός, ευρύχωρος και τεχνολογικά προηγμένος χώρος επιβατών και η ολοκληρωμένη γκάμα κινητήριων συνόλων του ήταν οι σημαντικότεροι λόγοι που οδήγησαν το κοινό, να το κάνει το πιο καλοπουλημένο μοντέλο στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

1

H γκάμα του όσον αφορά τα σύνολα βενζίνης περιλαμβάνει κινητήρες με αποδόσεις 75,100 και 130 ίππους. Η πρώτη συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ η ισχυρότερη όλων αποκλειστικά με αυτόματο. Μόνο η ενδιάμεση με τον 1.2 Turbo των 100 ίππων χαρίζει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και αυτόματο 8 σχέσεων.

Πόσο κοστίζει όμως το καθένα;

Το Opel Corsa 1.2T των 100 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο ξεκινά από 21.000 € στην έκδοση Edition Pack. Εάν τώρα θέλεις τον ίδιο συνδυασμό κινητήρα και πακέτου εξοπλισμού αλλά με το αυτόματο 8άρι, θα πρέπει να πληρώσεις 22.500 €. Μία διαφορά τιμής 1.500 €, η οποία μάλιστα ψηλότερα στα πακέτα εξοπλισμού αυξάνεται στα 2.100 € (GS, GS Pack και Ultimate).

2

Η χειροκίνητη έκδοση καταφέρνει να καταναλώνει μόλις 5,1 lt/100km, ενώ αυτόματη 5,4 lt/100km. Και οι δύο απαλλάσσονται από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας χάρη στις χαμηλές εκπομπές ρύπων. Από πλευράς επιδόσεων το χειροκίνητο πετυχαίνει και καλύτερους χρόνους καθώς ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε 9,9 sec, ενώ το αυτόματο σε 10,8 sec.

Πάτησε εδώ για να δεις αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για το 1.2Τ 100 PS Edition Pack, και εδώ για το 1.2T 100 PS Auto Edition Pack.

3

Στο πακέτο εξοπλισμού Edition Pack βρίσκουμε στοιχεία όπως:

  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών
  • Οθόνη infotainment 10 ιντσών με δυνατότητα σύνδεσης Apple CarPlay/Android Auto
  • Cruise Control
  • Πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας

Δείτε ακόμη: Ποιο νέο αυτοκίνητο της Mazda καίει 3,8 lt στα 100km;

Αν θέλεις τώρα τη φθηνότερη χειροκίνητο επιλογή διαθέσιμη, τότε μπορείς να επιλέξεις τη βασική έκδοση 1.2 με τους 75 ίππους και το πακέτο Edition, με κόστος 18.500 €. Πάτησε εδώ για περισσότερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...