Οι ΗΠΑ κατηγορούν την FCA για χειραγώγηση ρύπων

Με άρωμα σκανδάλου που εμπλέκει και την Fiat Chrysler Automobiles US έρχονται τα νέα από την Αμερική

  • -
  • -

Σύμφωνα με την EPA (Environmental Protection Agency) «η FCA (Fiat Chrysler Automobiles) χρησιμοποίησε παράτυπο λογισμικό προκειμένου να παραποιήσει τα στοιχεία ρύπων». Αυτό αφορά τον V6 3.0 EcoDiesel, ο οποίος χρησιμοποιείται σε μεγάλα SUV, Jeep Grand Cherokee και φορτηγάκια, Ram 1500 HFE στις ΗΠΑ για αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από 2014 έως το 2016. Ο αριθμός των αυτοκινήτων που εμπλέκονται σύμφωνα με την EPA είναι 104.000.

Η Mary D. Nichols Πρόεδρος του συμβουλίου ARB (Air Resource Board) της Καλιφόρνια δήλωσε: «Για μια ακόμα φορά μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να παρακάμψει τους κανόνες και πιάστηκε. Το ARB και η U.S. EPA έχουν δεσμευτεί να εντείνουν τις δοκιμές και αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας».

Η FCA όπως ήταν αναμενόμενο απάντησε άμεσα στο θέμα: «Η FCA Αμερικής είναι απογοητευμένη που η EPA επέλεξε να εκδώσει ανακοίνωση που αφορά συστήματα ελέγχου εκπομπών ρύπων που χρησιμοποιούν τα «ελαφρά φορτηγά» της εταιρείας με χρονολογίες κυκλοφορίας από το 2014 έως το 2016, με τον 3λιτρο κινητήρα diesel. Οι κινητήρες diesel της FCA Αμερικής εφοδιάζονται με την κορυφαία τεχνολογία που ελέγχουν τις εκπομπές ρύπων και ειδικούς καταλύτες που φροντίζουν για τη μείωση των εκπομπών. Η FCA Αμερικής ανυπομονεί να παρουσιάσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι «μηχανισμοί» ελέγχου των εκπομπών ρύπων πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές».

Το θέμα μόλις ξεκίνησε με την FCA Αμερικής να είναι αθώα μέχρι αποδείξεως του εναντίου και την EPA να χρειάζεται αρκετό χρόνο και στοιχεία για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...