Δείτε πόσα κερδίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανά δευτερόλεπτο!

Μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα μας παρουσιάζει τα ποσά με τα οποία γέμισαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες τους λογαριασμούς τους το 2019, κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε

  • -
  • -

Γενικότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οικονομίας. Το μέγεθος και η κλίμακα της είναι τεράστια, καθιστώντας ζωτική τη σημασία της. Δεν είναι τυχαίο, ότι ακόμα και οι μικρότερες αυτοκινητοβιομηχανίες κερδίζουν δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Η σελίδα visualcapitalist.com παρουσίασε μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα με τα στοιχεία του 2019, αποκαλύπτοντας πόσα χρήματα αποκόμισαν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε, σύμφωνα με τα ακαθάριστα έσοδα τους!

Πριν σας αναφέρουμε τα ποσά που… ζαλίζουν, αξίζει να σημειώσετε ότι την περσινή χρονιά παρήγαγαν συνολικά 92 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως. Επίσης, ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το 2019 και πάλι είχαμε εξαιρετικά αυξημένη πώληση μοντέλων των κατηγοριών SUV και Crossover. Κάτι που μεταφράζεται σε διάθεση μεγαλύτερων αυτοκινήτων, με αυξημένο κόστος.



Με αυτά τα στοιχεία δεδομένα, στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας βρίσκονται το Volkswagen Group και η Toyota, οι οποίες κερδίζουν 7.800 και 7.500 ευρώ αντίστοιχα! Τεράστια ποσά, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι η Ford που ακολουθεί στην 3η θέση αυξάνει… μόλις κατά 4.200 ευρώ τα έσοδα της ανά δευτερόλεπτο. Η παρουσία του Volkswagen Group στην κορυφή της λίστας μοιάζει λογικό, αφού υπό τη σκέπη της βρίσκονται μία σειρά από μάρκες, όπως οι Volkswagen, Audi, Lamborghini, Porsche και πολλές άλλες. Για αυτόν ακριβώς το λόγο εντυπωσιάζουν τα νούμερα της Toyota, αφού εκτός από τη δική της γκάμα, στα νούμερα περιλαμβάνεται μόνο η Lexus. Η δεύτερη σε σειρά ιαπωνική εταιρεία με τα περισσότερα κέρδη ανά δευτερόλεπτο είναι η Honda με 3.800 ευρώ.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας συναντάμε αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla και η Subaru, με λιγότερα από 1.000 ευρώ ανά δευτερόλεπτο. Και συγκεκριμένα με 660 και 776 ευρώ, αντίστοιχα. Κάτι φυσιολογικό, αν συνυπολογίσουμε πως πρόκειται για αυτοκινητοβιομηχανίες με μία μάρκα και μικρότερο όγκο παραγωγής. Μερικά ενδιαφέροντα ακόμα στοιχεία είναι τα κέρδη της GM που άγγιξαν τα 3.690 ευρώ το δευτερόλεπτο, ενώ αυτά της FCA τα 3.270 ευρώ, με τις Hyundai και ΚΙΑ να έχουν αποκομίσει 2.440 και 1.343 ευρώ κάθε δευτερόλεπτο τη χρονιά που πέρασε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...