Νέο Opel Astra Sports Tourer

Κράτησε τις ίδιες διαστάσεις, ωστόσο μεγάλωσε σε χώρους σε σχέση με την απερχόμενη γενιά

  • -
  • -

Μετά την επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς Opel Astra, η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε μία πιο ευρύχωρη εκδοχή του μικρομεσαίου μοντέλου, το νέο Sports Tourer. Προφανώς, η σχεδίαση έχει μεταφερθεί αυτούσια από το hatchback μοντέλο, με εξαίρεση τον επιπλέον όγκο στο πίσω τμήμα, αυξάνοντας τον χώρο αποσκευών κατά 80 lt σε σχέση με το προηγούμενο station wagon, φτάνοντας συνολικά τα 580 lt. Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα ο χώρος εκτοξεύεται στα 1.630 lt και προσφέρει περισσότερο «αέρα» στα κεφάλια των εμπρός και πίσω επιβατών κατά 26 και 28 mm αντίστοιχα, ενώ όλα αυτά επιτυγχάνονταν κρατώντας τις εξωτερικές διαστάσεις ίδιες με την απερχόμενη γενιά.

Στον στάνταρ εξοπλισμό είναι τα διαιρούμενα πίσω καθίσματα 40:20:40, ενώ στον προαιρετικό κατάλογο υπάρχει το πακέτο «FlexOrganizer», καθώς και το σύστημα αυτόματου ανοίγματος της 5ης πόρτας περνώντας το πόδι κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Χάρη στη νέα πλατφόρμα, το νέο Astra Sports Tourer «αδυνάτισε» 200 κιλά και εφοδιάζεται με τους ίδιους κινητήρες με το hatchback. Έτσι, αναμένουμε να δούμε τον νέο 3κύλινδρο 1.0 τούρμπο κινητήρα με 105 ίππους, καθώς και τον νέο 1.4 τούρμπο με 125 και 150 ίππους. Φυσικά, θα υπάρχουν και οι diesel κινητήρες 1.6 CDTI 95 και 136 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...