Πώς είναι στο δρόμο το νέο Mazda MX-5;

Συγκεντρώσαμε για εσάς τις πρώτες εντυπώσεις των πιο γνωστών Αγγλόφωνων αυτοκινητικών Μέσων Ενημέρωσης, σχετικά με το πολυαναμενόμενο MX-5 τέταρτης γενιάς

  • -
  • -

Λόγω της απουσίας εισαγωγικής εταιρείας για τη Mazda στην Ελλάδα την τρέχουσα περίοδο, οι Έλληνες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου δυστυχώς δε θα λάβουμε μέρος στην οδηγική παρουσίαση της τέταρτης γενιάς MX-5 που γίνεται στην Ισπανία. Γι’ αυτό κι εμείς κάναμε μια έρευνα στο διαδίκτυο και συγκεντρώσαμε τα σχόλια των μεγαλύτερων αγγλόφωνων Μέσων Ενημέρωσης, ώστε να πάρετε (και να πάρουμε) μια πρώτη γεύση για ένα από τα πιο αναμενόμενα σπορ αυτοκίνητα των τελευταίων ετών.

 

Autocar (ΑΓΓΛΙΑ): Το MX-5 επιστρέφει στις βασικότερες των αξιών του γι’ αυτό και είναι τόσο αξιαγάπητο όσο ακριβώς και η πρώτη γενιά του μοντέλου. Δεν είναι ιδιαίτερα σφιχτό, αλλά η ανάρτηση το κοντρολάρει πάντα πολύ καλά. Αν και η 2λιτρη έκδοση θα έχει σαφώς περισσότερο παιχνίδι με το γκάζι, η μικρή 1.500άρα υποστηρίζει στο έπακρο την ιδέα του αυθεντικού MX-5, κι αυτό το κάνει ένα πραγματικό μηχανολογικό στολίδι.

 

Auto Express (ΑΓΓΛΙΑ): Ανέκαθεν το MX-5 ήταν ένα σχετικά προσιτό αυτοκίνητο που σου έδινε τη μέγιστη οδηγική ευχαρίστηση. Το νέο μοντέλο εξακολουθεί να πατάει ακριβώς πάνω σε αυτή την ιδέα, γι’ αυτό και το παν είναι να το οδηγήσεις. Το μικρό μοτέρ είναι ενδιαφέρον και ανεβάζει με χαρά μέχρι τις 7.500 rpm. Μάλλον είναι προτιμότερο από το 2λιτρο.

 

Road Track (ΗΠΑ): Ακόμα και με το μικρότερο διαθέσιμο μοτέρ είναι επαρκώς γρήγορο και πάνω απ’ όλα εξαιρετικά ευχάριστο να το οδηγείς. Αυτό το αυτοκίνητο πρέπει να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι προς τους κατασκευαστές αυτοκινήτων για το πώς πρέπει να φτιάχνονται τα αυτοκίνητα.
 

Top Gear (ΑΓΓΛΙΑ): Η τέταρτη γενιά είναι το πιο μικρό και κοφτερό MX-5 που έγινε ποτέ. Πρόκειται για μια πολύ απλή ιδέα που όμως έχει φτιαχτεί με εξαιρετικό τρόπο. Το νέο ΜΧ-5 είναι ένα αυτοκίνητο που η οδήγησή του σε χαροποιεί, γι’ αυτό και ο αυτοκινητικός κόσμος αξίζει να το έχει.

 

Car & Driver (ΗΠΑ): Όλα όσα έχουμε λατρέψει στο MX-5, αλλά στο μικρότερό τους. Το MX-5 παραμένει πιστό στα ιδανικά του και αυτό είναι το καλό της υπόθεσης. Παραμένει ένα μικρό σπορ αυτοκίνητο, που σου δίνει μεγάλη ικανοποίηση όταν το οδηγείς. Ένα παιχνίδι που κάνει τον οδηγό του ευτυχισμένο.

 

motoring.com.au (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ): Οι λάτρεις του MX-5 δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν. Ακόμα και το μικρό 1.500άρι μοντέλο είναι απροσδόκητα ζωηρό, εξαιρετικά άμεσο και συμμετοχικό στην οδήγηση. Η κεντρική ιδέα του ελάχιστα έχει αλλάξει συγκριτικά με το πρώτο μοντέλο και σε ό,τι το έχει κάνει, είναι προς το καλύτερο.

 

Εμείς πάλι, δεν έχουμε κανένα λόγο να τους αμφισβητήσουμε κι απ’ ό,τι φαίνεται έχουμε πολλούς λόγους να τους ζηλέψουμε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...