Γνωρίζοντας το νέο Qoros 3 Ηatchback

Με κινητήρες 1.6 και 1.6 Turbo, υψηλή τεχνολογία και ασφάλεια και πλούσιο εξοπλισμό

  • -
  • -

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το Qoros 3 5d βασίζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα με το Sedan της εταιρίας, γεγονός που (θεωρητικά)  θα οδηγήσει σε εξίσου καλά αποτελέσματα στο Euro NCAP. Σχεδιαστικά, ακολουθεί το σύγχρονο ευρωπαϊκό ντιζάιν όντας συμμετρικό, σπορ και μυώδες με στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον και στο νεανικό κοινό. Εξωτερικά, διαθέτει φώτα ημέρας τύπου LED, ενσωματωμένα LED φλας στους καθρέπτες, πίσω διαχύτη σε μαύρο χρώμα και διπλή απόληξη της εξάτμισης στις εκδόσεις Turbo. Η βασική έκδοση θα προσφέρεται με ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών ενώ προαιρετικά θα διατίθενται ζάντες 17 και 18 ιντσών. Το εσωτερικό, σύμφωνα με την Qoros διακρίνεται για τους χώρους τόσο των επιβατών όσο και των αποσκευών (403 - 1105 lt). Διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό με στάνταρ έξι αερόσακους και ατμοσφαιρικό φωτισμό στην έκδοση Turbo, ενώ στο πνεύμα της εποχής είναι και το σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας Qoros MMH (Multi Media Hub), με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, Bluetooth, ηχοσύστημα με εισόδους Aux-In και USB συμβατό με iPad και με Android λειτουργικό.

Κάτω από το καπό, ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.6 αποδίδει 126 ίππους και ροπή 155Nm, συνεργάζεται είτε με χειροκίνητο είτε και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT 6 σχέσεων και επιταχύνει το 5θυρο Qoros των 1.320 κιλών (1.360 DCT) στα 100 km/h από στάση σε 11,6’’ (12,6’’ DCT) ενώ φτάνει μέχρι και τα 193 km/h τελικής ταχύτητας. Τριάντα ίππους παραπάνω αποδίδει ο υπερτροφοδοτούμενος 1.6 Τ με ισχύ 156 PS και ροπή 210 Nm, ο οποίος συνεργάζεται αποκλειστικά με το κιβώτιο DCT, χρειάζεται 9,7’’ για το 0-100 km/h και φτάνει τα 210 km/h τελικής ταχύτητας. Το πλαίσιο στηρίζεται σε αναρτήσεις με γόνατα MacPherson μπροστά και ημιάκαμπτο άξονα πίσω, ενώ για την επιβράδυνση φροντίζουν αεριζόμενοι δίσκοι 305mm μπροστά και δίσκοι 285mm πίσω.

Η Qoros δε φαίνεται να υστερεί ούτε στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, εξοπλίζοντας το νέο της μοντέλο με ηλεκτρονικά καλούδια που βοηθούν τον οδηγό όπως σύστημα ελέγχου της ευστάθειας ESC. Αν και προς το παρόν παραμένει άγνωστο το πότε θα εισαχθεί στην Ευρώπη, το Qoros 3 Hatchback θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...