F1: Hamilton: Ήξερα πώς να “μπω στο κεφάλι” του Vettel

  • -
  • -

 

Αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton στο Βρετανικό Channel 4. Το αντικείμενο ήταν γύρω από την σχέση που είχε με τον Sebastian Vettel.

 

Η κουβέντα ξεκίνησε για το GP του Αζερμπαιτζάν όταν ο Vettel αψυχολόγητα πήγε και χτύπησε το μονοθέσιο του Lewis Hamilton πιστεύοντας ότι ο Hamilton έκοψε επίτηδες ταχύτητα με αποτέλεσμα ο Γερμανός να πέσει πάνω του. «Για αυτόν να με χτυπήσει ήταν για μένα κάπως ‘είμαι στο κεφάλι του, είμαι στο κεφάλι του’. Και το δέχθηκα. Είδα ότι ήταν πολύ δυνατό στοιχείο και το κράτησα. Σίγουρα σκέφτηκα ‘Τι στο καλό κάνει;΄ αλλά μετά ήταν ‘χε-χε-χε’. Ήμουν επικεφαλής στον αγώνα και το σκεπτικό μου ήταν ‘τον έχω τον τύπο’. Ήταν πιθανώς ο δυσκολότερος αγώνας στην επανεκκίνηση γιατί η ευθεία ήταν μεγάλη. Έτσι εάν δεν πάρεις το αρχικό πλεονέκτημα, τότε θα σε περάσει και τέλος. Στην πρώτη επανεκκίνηση τον έπιασα στον ύπνο, και την δεύτερη το ίδιο και την 3η, την 4η … Κατάφερα και τον έπιανα στον ύπνο κάθε φορά», είπε ο Hamilton.

 

Ο Hamilton ισχυρίστηκε ότι ήλεγχε και τον Vettel στον αγώνα του Austin όταν ο Γερμανός πέρασε μπροστά του στην 1η στροφή. «Είδα ότι στηριζόταν στα ελαστικά περισσότερο από όσο χρειαζόταν. Σκέφτηκα ‘άστον να καταστρέψει τα λάστιχά του και θα τον περάσω’. Μέσα από τέτοιες διεργασίες μπορείς να δεις τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία των ανταγωνιστών σου. Όταν είσαι πίσω μπορείς να δεις που είναι δυνατός και που κάνει λάθη», είπε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...