Toyota Friend Network

Social Networking με το αυτοκίνητο σου

  • -
  • -

Ως το τέλος της φετινής χρονιάς η Toyota υλοποιεί την εγκατάσταση ενός συστήματος κοινωνικής δικτύωσης στα αυτοκίνητά της. Αρχικά η εφαρμογή θα αφορά τα ηλεκτρικά και υβριδικά plug-in μοντέλα της ιαπωνικής αγοράς. Το σύστημα θα έχει ως χρήστες τόσο τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου όσο και το ίδιο το αυτοκίνητο και ζητούμενο της εταιρείας είναι η καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των δύο, προσφέροντας παράλληλα τις κατάλληλες διευκολύνσεις στον οδηγό-χρήστη. Για παράδειγμα, ο χρήστης-αυτοκίνητο θα στέλνει στον χρήστη-οδηγό ένα μήνυμα όταν έχει έρθει η ώρα για service, να αντικαταστήσει την μπαταρία του ή πρέπει να βάλει αέρα στα λάστιχα του.

Το ιδιωτικό δίκτυο θα ονομάζεται «Toyota Friend» και θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια της εταιρείας Salesforce, δίνοντας στη συνέχεια τη δυνατότητα στο χρήστη να συνδέσει το λογαριασμό και με τα κοινωνικά δίκτυα του Twitter και Facebook.

Η συνεργασία αυτή είναι η δεύτερη που ανακοινώνει η Toyota τον τελευταίο καιρό, μετά την συνεργασία με τη Microsoft για ενσωμάτωση δυνατοτήτων πρόσβασης σε υπηρεσίες Ίντερνετ (μέσω του Azure Cloud της τελευταίας) στους οδηγούς των αυτοκινήτων της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...