Τέλος οι αγγελίες αυτοκινήτων στο Facebook Marketplace;

Το Facebook σύντομα αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί το Marketplace και ο κλάδος του αυτοκινήτου θα είναι από τους πρώτους που θα βιώσουν το νέο καθεστώς.

  • -
  • -

Με την ανάπτυξη των social media, οι αγοραπωλησίες αυτοκινήτων έχουν αλλάξει σημαντικά. Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αναρτώνται στο Facebook Marketplace και πολλοί, θεωρούν ότι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους προώθησης της αγγελίας τους. Σύντομα όμως, το Facebook θα «κόψει» τις αγγελίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που προέρχονται από εμπόρους και αντιπροσωπείες. Οι ιδιώτες θα μπορούν κανονικά να αναρτούν το όχημά τους, όμως η… δωρεάν παροχή θα σταματήσει για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Γιατί το Facebook Marketplace «κόβει» τους… μαντράδες;

Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί αν τελικά θα προχωρήσει το σχέδιο αποκλεισμού των εμπόρων από το Facebook Marketplace, όμως το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα ισχύσει, από τον Ιανουάριο του 2024. Ο λόγος είναι πολύ απλός και έχει να κάνει με το… κέρδος. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώνουν για διαφήμιση το Facebook Marketplace προκειμένου να φιλοξενεί τα αυτοκίνητά τους, επεκτείνοντας τη δραστηριότητα της Meta, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το Facebook.

Σήμερα τα κέρδη διαφημίσεων από τις αγγελίες που ζητούν μεγαλύτερη προώθηση είναι αρκετά, αν όμως υποχρεώσουν τους εμπόρους μεταχειρισμένων να πληρώνουν προκειμένου η πλατφόρμα να φιλοξενήσει τις αγγελίες τους, τα χρήματα στα ταμεία τους θα είναι σαφώς περισσότερα.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα Toyota έως 10.000 €

Να πούμε ότι ο κλάδος του αυτοκινήτου δεν είναι ο μόνος που «θα την πληρώσει» στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι εταιρείες ενοικιάσεων επίσης θα αποκλειστούν από την δωρεάν χρήση του Marketplace, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στις εταιρείες real estate που ασχολούνται με τη διαχείριση ακίνητης περιουσίας. Όλα τα παραπάνω σίγουρα θα επηρεάσουν τις επιχειρήσεις που βασίζονται στην πλατφόρμα του Facebook για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...