Elon Musk: Όλοι οι άλλοι είναι πάνω από 10 χρόνια πίσω από την Tesla

Βαρύγδουπες αλλά και τεκμηριωμένες δηλώσεις για τον ανταγωνισμό φαίνεται να κάνει ο CEO της κορυφαίας μάρκας ηλεκτρικών.

  • -
  • -

Ο CEO της Tesla, Elon Musk, δεν μπορεί να μην κάνει κάποια εντυπωσιακή δήλωση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τελευταία προσθήκη στην συλλογή είναι μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την περασμένη Τετάρτη, στην οποία έλεγε ότι η υπόλοιπη αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ακόμη φτάσει ούτε την προ δεκαετίας Tesla.

Πιο συγκεκριμένα, ο Musk απαντούσε σε έναν θαυμαστή που είχε δημοσιεύσει ένα απόσπασμα της επιστολής των μετόχων της εταιρείας από το τρίτο τρίμηνο του 2012 λέγοντας: «Αυτό ήταν κάτι που συνέβη πριν από πολύ καιρό και η υπόλοιπη αυτοκινητοβιομηχανία ακόμη δεν έχει φτάσει ούτε εκεί

 

Πάνω από ένα χρόνο αφότου παρουσίασε επίσημα το Model S τον Ιούνιο του 2012, η Tesla παρέδωσε πάνω από 250 οχήματα Model S το τρίτο τρίμηνο και κέρδισε πολλά βραβεία για αυτό. Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης το δίκτυο supercharger της τον Σεπτέμβριο του 2012 και ξεκίνησε τις over-the-air ενημερώσεις.

Δείτε ακόμη: Tesla: Οι τιμές όλων των αυτοκινήτων της στην Ελλάδα

Κοιτώντας τα αντίστοιχα στοιχεία της εταιρείας σήμερα καταλήγουμε με τα εξής δεδομένα:

  • Το δεύτερο τρίμηνο του 2023, η Tesla παρέδωσε συνολικά 466.140 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 19.225 Model S και X.
  • Όσον αφορά το δίκτυο ταχυφορτιστών της, η Tesla διαθέτει σήμερα πάνω από 45.000 superchargers παγκοσμίως. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να συνεργάζονται με την Tesla για να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο της. Μερικές από αυτές είναι η Ford, η General Motors, η Volvo, η Polestar και άλλες.
  • Επιπλέον, το ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla, το Cybertruck, αναμένεται να παραδοθεί αργότερα μέσα στο έτος.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...