Τέλη Κυκλοφορίας 2023: Θα δοθεί παράταση φέτος;

Είναι ένα από τα χαράτσια που σαν οδηγός πρέπει να πληρώσεις υποχρεωτικά. Το θέμα είναι θα το κάνεις άμεσα ή θα περιμένεις να δοθεί παράταση;

  • -
  • -

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023 έχουν ήδη αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Οι κάτοχοι των οχημάτων μπορούν να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet, και να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί.

teli

Αυτή την στιγμή, η λήξη της προθεσμίας πληρωμής είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2022. Με βάση τα τωρινά δεδομένα, μέχρι τότε οι ιδιοκτήτες πρέπει να έχουν εξοφλήσει το ποσό, αν θέλουν να συνεχίσουν να κυκλοφορούν νόμιμα στους δρόμους από την 1η Ιανουαρίου.

ΜΑΘΕΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  

Θα υπάρξει παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας;

Αν και δεν υπάρχει τίποτα επίσημο ακόμη, θεωρείται βέβαιο πως το κυβερνητικό επιτελείο θα δώσει παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Η παράταση λογικά θα ανακοινωθεί την τελευταία εβδομάδα του έτους και δεν αποκλείεται να αφορά μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως συνέβη και πέρυσι. Ίδια θα είναι η καταληκτική ημερομηνία και για τη θέση των οχημάτων σε ακινησία με την online δήλωση ακινησίας.

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν τα διπλά. Ειδικότερα, εκτός από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, επιβάλλεται και πρόστιμο:

  • Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
  • Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
  • 30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.


Για τους κατόχους πιστωτικών καρτών υπάρχει η δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.