Δοκιμή: Mitsubishi Eclipse Cross ή Nissan Qashqai;

Κόντρα στα compact SUV, με όπλο τον ισχυρό turbo κινητήρα βενζίνης και τους πλούσιους χώρους

  • -
  • -

Στην πολυπληθή κατηγορία των C-SUV προκύπτει ένα ακόμη "ζευγάρι" μέσα από τις δοκιμές του GOCAR. είναι πλέον πολυπληθής. Δύο μοντέλα που βάζουν σε πρώτο πλάνο τους χώρους, τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, αλλά και τις επιδόσεις.

Από την μία πλευρά ο ηγέτης – από πλευράς πωλήσεων – της κατηγορίας, Nissan Qashqai, στην έκδοση με τον 1.3 turbo των 140 ίππων καθώς και από την άλλη το Mitsubishi Eclipse Cross, με τον 1.5 MIVEC απόδοσης 163 ίππων.

Πατήστε πάνω στο όνομα ή τη φωτογραφία για να διαβάσετε τη δοκιμή κάθε έκδοσης και μην ξεχάσετε να μας απαντήσετε στο poll, στο κάτω μέρος του άρθρου, ποια από τις δύο προτιμάτε.

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 MIVEC 163 PS

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.5 MIVEC
ΙΣΧΥΣ 163 PS
ΡΟΠΗ 250 Nm
0-100 km/h 10,3 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 6,6 lt/100 km


Ένα σύγχρονο και κομψό SUV με την σφραγίδα της Mitsubishi, που εκτός από την επίκαιρη μπροστοκίνητη ζήτηση ανάμεσα στην πιάτσα των crossover, δεν ξεχνά την τετρακίνητη ιστορία της εταιρίας. Δεν ξεχνά όμως και ένα όνομα συνδεδεμένο με τα coupe στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και το προσφέρει με ανάλογο στιλ στις σύγχρονες ανάγκες που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή αγορά. 

Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 140 PS


ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.3 DIG-T
ΙΣΧΥΣ 140 PS
ΡΟΠΗ 240 Nm
0-100 km/h 10,5 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 5,7 lt/100 km


Ο νέος 1.300άρης turbo βενζινοκινητήρας αποτελεί ένα επιπλέον ισχυρό όπλο στη φαρέτρα του Qashqai. Με ποιοτική λειτουργία, υψηλή απόδοση και λογική κατανάλωση, αναβαθμίζει σημαντικά το C-SUV της Nissan και ολοκληρώνει τον all-rounder χαρακτήρα του. Παρότι η έλευσή του συνεπάγεται αύξηση στην τιμή, αξίζει και αναμένεται να συμβάλλει στη διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας του Qashqai στην κατηγορία.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ, ΤΑ TEXNIKA ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ MITSUBISHI ECLIPSE CROSS KAI NISSAN QASHQAI, ΕΔΩ!
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...