Opel Adam 1.2

City Star!

  • -
  • -
Ισχύς70 PS
Ροπή115 Nm
Επιτάχυνση 0-100 km/h14,9 sec
Κατανάλωση μ.κ.5,0 lt/100km
Εκπομπές CO2118 gr/km
Euro NCAP
με μια ματιά

Η έκδοση 1,2 λίτρων του Adam ποντάρει στο στυλ, δημιουργώντας μια ευχάριστη πρόταση μοντέρνας μετακίνησης.

γλυκά
  • Σχεδίαση
  • Εξατομίκευση
  • Οδική συμπεριφορά
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Εξοπλισμός
ξiνά
  • Κατανάλωση
  • Επιδόσεις
απόψεις

Δεν θα σταθώ στην εμφάνιση (που μου αρέσει), ούτε στις δυνατότητες εξατομίκευσης (τόσες πολλές που με… τρομάζουν). Το Adam με έχει εντυπωσιάσει στην οδήγηση. Προσωπικά, το θεωρώ το πιο ενδιαφέρον Opel στο δρόμο, δίνοντας μια ευχάριστα σπορτίβικη αίσθηση χωρίς να ξεχνά τα καθήκοντά του σε άνεση και ποιότητα κύλισης. Μια από τις εκπλήξεις της χρονιάς. Όσο για το 1.200άρι μοτέρ, στην πόλη είναι μια χαρά, όσο δεν κάνει ζέστη. Γιατί με το air condition στο “on”, ψάχνεις συνεχώς για περισσότερους ίππους.

Γιάννης Λημναίος

Η Opel εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του σύγχρονου lifestyle, με το νέο Adam. Το μικρό τρίθυρο μοντέλο τοποθετείται ακριβώς απέναντι από το καταξιωμένο πλέον για τα καλά Fiat 500 και προσπαθεί με την ιδιαίτερα συμπαθητική του εμφάνιση να κερδίσει τις εντυπώσεις. Το νέο Adam δεν αρκείται μόνο να εξασφαλίσει την άνετη καθημερινή μετακίνηση, αλλά βάζει στις βασικές αξίες του το στυλ και την γοητεία στο μάτι, τόσο με την εξωτερική του εμφάνιση, όσο και με τις δυνατότητες διαμόρφωσης και τις τεχνολογικές προεκτάσεις του εσωτερικού του.

 

Πολύχρωμο

Πλασμένο με στυλ το νέο Opel Adam δημιουργεί προσδοκίες με την εμφάνιση του. Μαζεμένο σε διαστάσεις με πληθωρικές καμπύλες και ζωηρά σχεδιαστικά τρικ, μεταφέρει τη σύγχρονη ατμόσφαιρα των σημερινών Opel σε ένα ιδανικό οπτικό πακέτο. Οι «πλούσιες» στο μάτι ζάντες των 17 ιντσών δένουν αρμονικά με το αμάξωμα και ενισχύουν τη μυώδη εμφάνιση. Γεμάτο από λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει, αφού επί της ουσίας υπάρχουν πρακτικά αμέτρητοι συνδυασμοί για το χρώμα, σε αμάξωμα, τροχούς, οροφή, καθρέπτες, καθώς και πολλά trendy αυτοκόλλητα. Αποτέλεσμα τον παραπάνω είναι να μπορείς να διαμορφώσεις το δικό σου ξεχωριστό και μοναδικό σε εμφάνιση Opel Adam. Η ευχάριστη διάθεση της εξωτερικής εμφάνισης του Adam, περνά αναμφίβολα και στο εσωτερικό. Οι μοντέρνες επενδύσεις και η πετυχημένη σχεδίαση, ενισχύουν το χαρούμενο κλίμα και τη νεανική εικόνα, στο λαμπερό και πλούσιο από χρώμα εσωτερικό του Adam. Καλή ποιότητα κατασκευής και σωστή εργονομία συνεργάζονται άριστα με την ευφάνταστη σχεδίαση και το πολύχρωμο σκηνικό. Το σύστημα πολυμέσων IntellLink με οθόνη αφής 7 ιντσών συνδέει με επιτυχία το εσωτερικό του Adam, με τα σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα. Συνεργάζεται με όλα τα smartphone, iPhone και Android, δημιουργώντας διαδραστικότητα (π.χ. Bluetooth, αναπαραγωγή φωτογραφιών & video και προαιρετικές εφαρμογές όπως το σύστημα πλοήγησης BringGo). O oδηγός απολαμβάνει μια λειτουργική θέση οδήγησης και έναν μοναδικό σε σχεδίαση πίνακα οργάνων, ο οποίος αποτελείται από δύο «χωστά» αναλογικά όργανα και ψηφιακές ενδείξεις στο κέντρο. Σε επίπεδο χώρων, οι δύο εμπρός επιβάτες διαθέτουν ότι καλύτερο τους αναλογεί, σε σχέση με τις εξωτερικές διαστάσεις του Adam. Οι δύο πίσω θα πρέπει να κάνουν όμως αρκετές παραχωρήσεις, σε χώρο για τα κεφάλια και τα γόνατα. Μικρός είναι ο χώρος αποσκευών, ο οποίος διαθέτει πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα, αλλά μόλις 170 λίτρα χωρητικότητα.

Παιχνιδάκι

Η μικρή έκδοση του νέου Adam κινείται από τον ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων, ο οποίος δεν μοιράζεται κάποια νέα τεχνολογία της εποχής (π.χ άμεσο ψεκασμό κτλ), αποτελώντας ένα σύνολο που δείχνει την ηλικία του. Το συγκεκριμένο μοτέρ αποδίδει 70 ίππους και 115 Nm ροπής, αποτελώντας τη βασική πρόταση για να μπει κανείς στον κόσμο του Adam. Η entry-level έκδοση του Adam δεν χαρακτηρίζεται από τις επιδόσεις της, αφού η απόδοση του κινητήρα είναι ελαφρώς οριακή για το βάρος του αμαξώματος. Το 5άρι χεροκίνητο κιβώτιο που συνδυάζεται με το μοτέρ, έχει σχετικά κοντή κλιμάκωση, χωρίς αυτό να απογειώνει την αίσθηση στις επιταχύνσεις εν κινήσει. Η Opel ανακοινώνει για το μικρό Adam 0-100 km/h σε 14,9’’ και 165 km/h τελικής ταχύτητας. Στην πράξη στην αστική μετακίνηση δεν προβληματίζει ιδιαίτερα η αποδοση του κινητήρα, αλλά σε ανοικτό δρόμο πρέπει να συμβιβαστείς, με το κενό να έρχεται να καλύψει το 1400άρι Adam των 100 ίππων. Μικρό αγκάθι αποτελεί και η κατανάλωση, αφού το Adam, παρά την ύπαρξη συστήματος Start&Stop καταναλώνει κατά μέσο όρο σε μικτή οδήγηση περί τα 7,0+ lt/100km αμόλυβδης, νούμερο που δύσκολα πέφτει πιο χαμηλά.

Σύγχρονη η ματιά του Αdam στα τεκταινόμενα στο δρόμο. Με σωστή περιμετρική ορατότητα, συμπαγείς διαστάσεις και ένα τιμόνι που μπορεί να μην προσφέρει κορυφαία πληροφόρηση, αλλά είναι ελαφρύ και γρήγορο, το Adam εκπληρώνει άριστα τα καθήκοντα του στην πόλη. Η ανάρτηση λειτουργεί σωστά, παρά τους τροχούς των 17 ιντσών, που δεν είναι ιδανικοί για το ελληνικό ανάγλυφο, με την ποιότητα κύλισης να αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του Adam. Σταθερό και γεροδεμένο, ανεβάζοντας χιλιόμετρα το πλαίσιο του Adam δείχνει ότι μπορεί να διαχειριστεί πολύ παραπάνω δύναμη, εμφανίζοντας σε κάθε περίπτωση ευχάριστο ταμπεραμέντο στο δρόμο. Τα φρένα έχουν καλή αίσθηση και απόδοση, ενώ διακριτικό σε λειτουργία είναι το σύστημα ευστάθειας ESP, το οποίο όμως δεν απενεργοποιείται.

opel adam side

συμπέρασμα

Το νέο Adam, αν και δεν αναβιώνει κάποιο παλαιό μοντέλο, δείχνει σε κάθε περίπτωση ικανότατο εμφανισιακά για να εκπροσωπήσει το lifestyle κοινό στο οποίο απευθύνεται. Χαρούμενο σε εμφάνιση, ζωντανό σε οδική συμπεριφορά και πλούσιο σε τεχνολογικά gadget, εκπληρώνει όλα όσο υπόσχεται. Οι δυνατότητες εξατομίκευσης, απογειώνουν τον χαρακτήρα του και πριμοδοτούν τη νεανική και μοντέρνα αύρα που εκπέμπει. Η βασική έκδοση των 1,2 λίτρων, απαιτεί κάποιους συμβιβασμούς στον τομέα των επιδόσεων, αλλά κάνει ελαφρώς πιο προσιτή την τιμή απόκτησης σε σχέση με το πιο ολοκληρωμένο Adam των 1,4 λίτρων.

VIDEOS

Opel Adam @ Lisbon

Opel-ADAM-IntelliLink-2013

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...