Ford 1.0 lt EcoBoost

Ξεκίνησε η παραγωγή

  • -
  • -

Ο Alan Mulally, President & CEO της Ford εγκαινίασε σήμερα την έναρξη της μαζικής παραγωγής του μικρότερου βενζινοκινητήρα της Ford, του μικρού 1.0lt EcoBoost άμεσου ψεκασμού. Το ντεμπούτο για τον νέο κινητήρα θα γίνει στην Ευρώπη στις αρχές του 2012 στο Focus και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο.

O νέος κινητήρας στο ευρωπαϊκό Ford Focus, θα παράγει 125 ίππους και 170 Nm ροπής (με 200Nm overboost),  με πολύ χαμηλές εκπομπές CO2 114 gr/km. Ο νέος EcoBoost παράγει επιδόσεις εφάμιλλες με αυτές ενός παραδοσιακού ατμοσφαιρικού κινητήρα 1.6 λίτρων με σημαντικά βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2. Μία έκδοση 100 ίππων του ίδιου κινητήρα θα διαθέτει ακόμη πιο χαμηλές εκπομπές CO2 της τάξης των 109 gr/km.

Η Ford επένδυσε 134 εκατομμύρια ευρώ (200 εκατομμύρια δολάρια) για τη δημιουργία μιας ειδικής high-tech γραμμής στο εργοστάσιο της Κολωνίας όπου θα κατασκευάζεται ο νέος κινητήρας. Οι 870 εργαζόμενοι του εργοστασίου θα κατασκευάζουν μέχρι 350.000 μονάδες του νέου κινητήρα. Η Ευρωπαϊκή δυναμικότητα παραγωγής θα αυξηθεί στις 700.000 μονάδες το χρόνο καθώς θα προστεθεί και το νέο εργοστάσιο κινητήρων στην Κραϊόβα (Ρουμανία), όπου θα ξεκινήσει η παραγωγή του νέου 1.0 lt EcoBoost στις αρχές του 2012. Στο άμεσο μέλλον, η Ford εκτιμά ότι η παραγωγή θα επεκταθεί εκτός Ευρώπης ώστε να διασφαλίσει τη διαθεσιμότητα για πελάτες από όλο τον κόσμο και την παγκόσμια παραγωγή 1,5 εκατομμυρίων κινητήρων 1.0lt EcoBoost.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...