Renault και Google: Έτσι θα κάνουμε τα αυτοκίνητα σαν… κινητά!

Η συνεργασία μεταξύ της Renault και της Google μεγαλώνει και οι στόχοι είναι πιο σημαντικοί. Η απόλυτη συνδεσιμότητα και οι γρήγορες αναβαθμίσεις, έρχονται.

  • -
  • -

Η αυτοκίνηση αλλάζει, το ίδιο και οι προτεραιότητες των κατασκευαστών. Με τους πελάτες να ζητούν ολοένα και περισσότερη τεχνολογία, βλέπουμε συχνά συνεργασίες όπως αυτή της Renault με τη Google. Ο πρόεδρος της Renault αναγνωρίζει ότι η φίρμα που διευθύνει ειδικεύεται στη δημιουργία hardware και όχι software, που είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Και όπως λέει χαρακτηριστικά, «αν θες να μάθεις τένις, πρέπει να σου δείξει κάποιος που ξέρει εκπληκτικό τένις».

Renault και Google με κοινό στόχο

Η συνεργασία της Renault με τη Google ξεκίνησε το 2018. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ήθελε να αναβαθμίσει τα προϊόντα της και να προσφέρει over-the-air αναβαθμίσεις, ένα κεφάλαιο που θεωρεί πολύ σημαντικό για την ανάπτυξή της. Επίσης, οι υπηρεσίες on-demand θα μπουν στο παιχνίδι, αναβαθμίζοντας το τεχνολογικό υπόβαθρο των μελλοντικών αυτοκινήτων. Τα νέα χαρακτηριστικά των Renault θα δημιουργήσουν πρόσθετα έσοδα και παράλληλα, θα ενισχύσουν την αξία των αυτοκινήτων διατηρώντας τους πελάτες της μάρκας.

Στα προαιρετικά ψηφιακά συστήματα on-demand θα συμπεριλαμβάνονται πολλές χρήσιμες λειτουργίες, όπως η δυνατότητα εντοπισμού του οχήματος σε μεγάλους χώρους στάθμευσης. Η Renault θέλει τα οχήματά της να είναι συνδεδεμένα σε κάθε επίπεδο και με διαρκή επικοινωνία μαζί της, από την πρώτη στιγμή που θα γυρίσουν οι τροχοί στο δρόμο μέχρι την ημέρα της ανακύκλωσής τους. Αυτό είναι το μέλλον, άλλωστε. Η ψηφιακή εξέλιξη θα μεταμορφώσει τα αυτοκίνητα σε συσκευές που μοιάζουν πολύ με τα κινητά μας τηλέφωνα.

Δείτε ακόμη: Τέλος η εφαρμογή Street View της Google - Γιατί καταργείται;

Θα μαθαίνουν τις συνήθειές μας, θα μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη και θα βρίσκονται σε θέση να λαμβάνουν ενημερώσεις μέσω του δικτύου. Για αυτό οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Sony, η Apple και η Google ξεκινούν στενές συνεργασίες, για την ανάπτυξη τρόπων κατασκευής μελλοντικών μοντέλων σε πλατφόρμες που μοιάζουν περισσότερο με smartphone.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...