Πώς η Honda θα μηδενίσει τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα;

Μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών που θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σε όλα τα αυτοκίνητα, θα συμβάλλουν στη δραστική μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων

  • -
  • -

Ακολουθώντας το παράδειγμα premium αυτοκινητοβιομηχανιών, η Honda ανακοίνωσε το όραμά της για μια κοινωνία με μηδενικά ατυχήματα για όλους τους χρήστες των δρόμων, όπως αποτυπώνεται στο παγκόσμιο σλόγκαν «Safety for Everyone».

honda safety1

Στόχος της ιαπωνικής εταιρείας, είναι οι μηδενικοί θάνατοι από τροχαία ατυχήματα όπου εμπλέκονται μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα της γκάμας της όλο τον κόσμο μέχρι το 2050. Αυτό, θα το επιτύχει χρησιμοποιώντας δύο βασικές τεχνολογίες. Την πρωτοποριακή ευφυής τεχνολογία υποστήριξης οδηγού με τεχνητή νοημοσύνη (AI) «Intelligent Driver-Assistive Technology» και την «Safe and Sound Network Technology».  

Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), τα συστήματα υποστήριξης αφενός θα βοηθούν τον οδηγό να μένει μακριά από τους κινδύνους και αφετέρου θα επιχειρήσουν να εξαλείψουν πλήρως την περίπτωση ανθρώπινου σφάλματος που είναι η αιτία για πάνω από το 90% των τροχαίων ατυχημάτων.

honda safety2

Το «Intelligent Driver-Assistive Technolog» στηρίζεται σε προγνώσεις σφαλμάτων οδήγησης βασισμένες σε πληροφορίες που λαμβάνονται μέσω μιας κάμερας παρακολούθησης του οδηγού και σε συνήθειες και μοτίβα οδήγησης. Χρησιμοποιώντας αισθητήρες και κάμερες των συστημάτων ADAS για την αναγνώριση πιθανών κινδύνων γύρω από το όχημα, επιτρέπει στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) να ανιχνεύει οδηγικούς κινδύνους. Την ίδια στιγμή, θα προσδιορίζει τη βέλτιστη οδηγική συμπεριφορά σε πραγματικό χρόνο και θα προσφέρει υποστήριξη κατάλληλη για τη γνωστική κατάσταση και τις συνθήκες κυκλοφορίας ξεχωριστά για κάθε οδηγό.

honda safety3

Από την άλλη, με την τεχνολογία «Safe and Sound Network Technology» η Honda θα συνδέει όλους τους χρήστες των δρόμων μέσω τηλεπικοινωνίας. Πληροφορίες για ενδεχόμενους κινδύνους στο περιβάλλον της κυκλοφορίας, που συλλέγονται από κάμερες του δρόμου, ενσωματωμένες κάμερες και smartphones, θα συγκεντρώνονται στον server για προσομοίωση του περιβάλλοντος κυκλοφορίας σε εικονικό χώρο. Σε αυτό τον ψηφιακό χώρο, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες και τα χαρακτηριστικά κάθε χρήστη του δρόμου ξεχωριστά, το σύστημα προβλέπει/προσομοιώνει τις συμπεριφορές εκείνων που κινδυνεύουν να συγκρουστούν. Στη συνέχεια, το σύστημα αντλεί τις πιο κατάλληλες πληροφορίες υποστήριξης και βοηθά τους χρήστες των δρόμων να αποφύγουν τους κινδύνους.

honda safety4

Τέτοιες πληροφορίες υποστήριξης θα κοινοποιούνται διαισθητικά σε οδηγούς αυτοκινήτων, αναβάτες μοτοσυκλετών και πεζούς μέσω «συνεργατικής διεπαφής ανάμεσα σε άνθρωπο και μηχανή (cooperative risk HMI) που θα παρέχει τη δυνατότητα στο σύστημα να ενθαρρύνει τους χρήστες των δρόμων να δράσουν ώστε για να αποτρέψουν μία σύγκρουση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...