Porsche 911RSR. Πρωταθλητής!

Ο Ανδρέας Καροτσιέρης τα πήρε όλα και έφυγε, κερδίζοντας δύο πρωταθλήματα σε μια χρονιά και χάνοντας το τρίτο για δύο μόνο βαθμούς.

  • -
  • -

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήρθε από το πουθενά και με την ηρεμία που τον χαρακτηρίζει με ένα αυτοκίνητο που είναι καλό, αλλά που και πάλι δεν είναι … τρομερό! Κέρδισε σχεδόν τα πάντα το 2011 στα ιστορικά πρωταθλήματα. Πρώτος στις αναβάσεις, πρώτος στις πίστες και έχασε το πρωτάθλημα ράλι για μόλις δύο βαθμούς.

Και όμως δεν είναι κάποιο παλιό αγωνιστικό κόκκαλο, αφού εμφανίστηκε μόλις το 2009.

«Παιδί εγώ!» λέει και γελάει, «δεν μου έκανε εντύπωση που το βρήκα εύκολο, από μικρός ψάχνω οτιδήποτε κινούνταν στο έδαφος και στον αέρα, έχω άποψη, τα παιδεύω με τα χέρια μου!»

Το ψυχεδελικά βαμμένο 911 που χρησιμοποίησε είναι του 1974 με ένα τρίλιτρο κινητήρα αποδίδοντας μεταξύ 250 και 270 ίππους, χρησιμοποιώντας ψεκασμό της Bosch: «Είναι ένα δύσκολο αυτοκίνητο» λέει, «ιδιόμορφο που δεν συγχωρεί, επιθετικό, πρέπει να είσαι πάντα ένα βήμα εμπρός, για να μην σε πιάσει αδιάβαστο» και συνεχίζει, «αντίθετα το Escort Μκ1 (το άλλο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί) είναι το απόλυτο παιχνίδι.»

Αλλά τίποτα από αυτά δεν φαίνονται στον τρόπο που οδηγεί. Αργή είσοδος, γρήγορη έξοδος με τους πίσω τροχούς να διανύουν ελάχιστα περισσότερα χιλιόμετρα, τέλειες γραμμές, στο όριο ακριβώς… όσο πρέπει. Ωριμότητα, μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κάποιος τον τρόπο που οδηγεί.

Και επειδή ποτέ δεν πρόκειται να γλυτώσετε από την αναγκαία μικρή ιστορική αναδρομή να θυμίσουμε ότι η 911 γεννήθηκε το 1964 για να αντικαταστήσει την 356 και από τη πρώτη στιγμή έκανε αισθητή της παρουσία της στους αγώνες. Πολύ σύντομα ο κινητήρας από τα 2,0 λίτρα ανέβηκε στα 2,2, στα 2,4 και μετά στα 2,7 (2.687 κ.εκατ. με 210 ίππους) και απέκτησε γρήγορες εκδόσεις σαν RS (Racing Sport). Το 1973 απέκτησε τρίλιτρη έκδοση σαν RSR και την επόμενη χρονιά γεννήθηκε η 3.0 RS που ανέβηκε στους 230 ίππους με τα κιλά να κατεβαίνουν κάτω από τον τόνο. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...