F1: Πίστα αγώνων στο Ιράν

Αποκλειστική φωτογραφία από τον χώρο

  • -
  • -

Η κατασκευή μιας πίστας ανά τον κόσμο είναι κάτι σύνηθες. Όμως ένα συγκεκριμένο έργο μας προκάλεσε το ενδιαφέρον. Είναι αυτό του iLand Race Resort που κατασκευάζεται στο Ιράν! Η πίστα αυτή είναι του δεύτερου βαθμού και δεν κατασκευάζεται για να φιλοξενήσει αγώνες F1.

 

Αυτό είναι το λάθος που γίνεται συνήθως, και το έχουμε δει και στην Ελλάδα. Το brand “F1” κερδίζει όλους αλλά δεν είναι η μόνη μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά πρωταθλήματα (εκτός F1) που μπορούν να φιλοξενηθούν και να φέρουν τον κόσμο στην πίστα. Άλλωστε για να είναι βιώσιμη μια τέτοια κατασκευή πρέπει να έχει κόσμο όλη την περίοδο και να υπάρχουν συνεχή έσοδα. Έτσι με την βοήθεια της εταιρίας συμβούλων για κατασκευή πίστας Apex Circuit Design Ltd, η TSI Group επενδύει στην πόλη Parand που βρίσκεται κοντά στην Τεχεράνη και χτίζει ένα συγκρότημα το οποίο εκτός από την πίστα θα έχει country club, expo center, και σχολή ασφαλούς οδήγησης.

 

Το GoCar εξασφάλισε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα μια φωτογραφία του χώρου στην οποία φαίνεται η τοποθεσία και είναι ενδεικτική για τo στάδιο στο οποίο βρίσκονται τα έργα προετοιμασίας της πίστας. Πρέπει να τονίσουμε ότι με την ολοκλήρωση της κατασκευής δεν είναι αυτόματη η ανάθεση κάποιου διεθνούς αγώνα. Το πολιτικό σκηνικό στην χώρα μπορεί να μην επιτρέπει να έχουμε τέτοιες διοργανώσεις βραχυπρόθεσμα αλλά οι υποδομές υπάρχουν όταν θελήσουν να βγουν με διαφορετικό προφιλ στην παγκόσμια σκηνή. Προς το παρόν θα χρησιμοποιηθεί από ενδιαφερόμενους οι οποίοι θα νοικιάζουν την πίστα για να μπορέσουν να κάνουν τα δικά τους trackdays, ένα κέντρο ασφαλούς οδήγησης, και για τοπικά και πρωταθλήματα της περιοχής. Μπορεί να σας ξαφνιάσει αλλά ο κόσμος του Ιράν δεν είναι αυτό που νομίζουμε.

Languages it>en YahooCE
χτίζεται
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...