Γιατί το Τουρκικό GP είναι εκτός της F1 για το 2012;

Θα το μάθετε απο το GoCar

  • -
  • -

Μιλήσαμε στον φίλο και σχολιαστή F1 της τηλεόρασης της Τουρκίας, Metin Mete ο οποίος μας έδωσε τις λεπτομέρειες. O Bernie ζήτησε 26 απο 13,5 εκ Ευρώ που ήταν η παλιά τιμή διεξαγωγής του αγώνα. Η Κυβέρνηση το αρνήθηκε και αντιπρότεινε 13,5 εκ Ευρώ και σίγουρα έσοδα 100.000 θεατών τον χρόνο (θα καλυπτόταν η διαφορά εάν είχε λιγότερη επισκεψιμότητα). O Bernie δεν είναι ιδιοκτήτης της πίστας, αλλά θα έπαιρνε τα έσοδα απο τις διαφημίσεις και τα έσοδα απο τα εισιτήρια. Εάν υπήρχε κάποιος βασικός χορηγός τα έσοδα τα πήγαιναν στην FOM. Ο Bernie απάντησε ότι η συμφωνία ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά ποτέ δεν απάντησε.


Η Τουρκία πέρασε από εκλογές τον Ιούνιο και μετά από το πέρας αυτών ο Υπουργός Αθλητισμού είχε πει ότι θα ξεκινούσε συνομιλίες με την τοπική Λέσχη Αυτοκινήτου για να βρεθεί μια λύση. Εκεί μπλέχτηκε η Τουρκική Λέσχη Μοτοσυκλετιστών η οποία άλλαξε τις σκέψεις του Υπουργού. Αυτό που ισχυρίζονταν ήταν ότι ο Bernie δεν επέτρεπε στην λέσχη με μοτοσυκλέτες να κάνει δοκιμές στην πίστα. Ακόμα και ο δυο φορές πρωταθλητής Kenan Sofuoglu δεν έχει κάνει γύρους στο Istanbulpark.

 

Είπαν στον Υπουργό ότι δεν χρειάζονταν την F1 στο Istanbulpark, ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν περισσότερα απο MotoGP, Moto2, WTCC και ότι τα 26 εκ που ζητούσε ο Bernie ήταν πολλά. Ως εκ τούτου η Κυβέρνηση αποδέχθηκε ότι δεν θα έπρεπε να βάλει λεφτά για να σώσει τον αγώνα της F1.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...