Πρωταθλητής καταφθάνει στην F1 ο Mick Schumacher

Ο 21χρονος απέδειξε πως δεν βρίσκεται εκεί χάρη στο όνομα του

  • -
  • -

Έχοντας επισημοποίηση την μετάβαση του στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού - τη Formula 1 - με την Haas για το 2021, μόλις λίγες μέρες πριν, το μόνο που έμενε στον Mick Schumacher, ήταν να σφραγίσει τον τίτλο του πρωταθλητή της F2. Χρειάστηκε να φτάσει μέχρι τον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά τα κατάφερε, μετά από ένα δραματικό αγώνα, στον οποίο τερμάτισε στην 18η θέση.

Ο κύριος ανταγωνιστής του για τον τίτλο και συναθλητής του στην Ferrari Drivers Academy, Callum Ilott, παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός δεν θα σημείωνε καθόλου πόντους και πάλι χρειαζόταν να τερματίσει τουλάχιστον 2ος και έχοντας σημειώσει παράλληλα και τον ταχύτερο γύρο, για να καταφέρει να μαζέψει την διαφορά που είχε χτίσει ο Schumacher στο πρωτάθλημα και να την ξεπεράσει.

Έχοντας κάνει μία πολύ δυνατή εκκίνηση, ο Mick βρέθηκε στην 2η θέση πριν από ένα δυνατό μπλοκάρισμα στην στροφή 4. Απέφυγε οριακά την σύγκρουση με το προπορευόμενο μονοθέσιο, αυτό όμως έπληξε σε μεγάλο βαθμό την υγεία των ελαστικών του, αναγκάζοντας τον αργότερα μέσα στον αγώνα να μπει στα pit για νέο σετ, ρίχνοντας τον ταυτόχρονα στην 20η θέση. Ο Illot δεν είχε τίποτα να χάσει, όπως είχε δηλώσει, γι’ αυτό και πίεζε όσο περισσότερο μπορούσε, ώστε να βρεθεί στην θέση που χρειαζόταν για τον τίτλο, αλλά μάχες για την 3η θέση, του στέρησαν την δυνατότητα να φτάσει τα 2 πρώτα μονοθέσια, φθείροντας έτσι τα ελαστικά του, γεγονός που τον έριξε στην 10η θέση την στιγμή που περνούσε την καρό σημαία.

Αυτό σήμαινε πως ο 21χρονος Mick Schumacher, στεφόταν πρωταθλητής, 20 χρόνια μετά το πρώτο πρωτάθλημα του πατέρα του στην F1 με την Ferrari, φέρνοντας έτσι ένα επίπεδο προσδοκιών στην Formula 2 που δεν έχουμε ξαναδεί. Πάντα ο Schumacher junior φαινόταν ήρεμος και συγκροτημένος, αλλά ήταν αυτό που πραγματικά ένιωθε;

Σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του τίτλου είπε: « Κυρίως είχα κάποιες προσδοκίες για τον εαυτό μου. Ήθελα να πετύχω κάτι από μόνος μου, αποδεικνύοντας έτσι πως βρίσκομαι εδώ για κάποιο λόγο.»

Έχοντας λοιπόν κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή, μπαίνει στον κόσμο της F1 με το κεφάλι ψηλά, δείχνοντας σε όσους τον αμφισβήτησαν, ότι δεν είναι μόνο το όνομα, που το έφερε μέχρι εδώ.

sch-title-f2-2

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...