Τον έδιωξαν από την ομάδα επειδή έκλεψε στο ηλεκτρονικό παιχνίδι! (video)

Βαριά τιμωρία για τον Daniel Abt, εργοστασιακό οδηγό της Audi στη Formula E

  • -
  • -

Με κάθε αγωνιστική δραστηριότητα να έχει σταματήσει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, διάφορα πρωταθλήματα βρήκαν ως «υποκατάστατο» τους αγώνες σε προσομοιωτές, ώστε να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του κοινού ως ένα βαθμό.

Αυτό συνέβη και στην ηλεκτρική Formula E, με οδηγούς να συμμετέχουν στο «Race at home challenge», από τα σπίτια τους. Ένας όμως εξ αυτών, o Daniel Abt, έκανε κάτι απερίσκεπτο στον πέμπτο e-race, το Σάββατο 23 Μαΐου. Έβαλε στη θέση του, τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στον ψηφιακό αγώνα έναν 18χρονο επαγγελματία παίκτη ηλεκτρονικών παιχνιδιών!

Όταν το περιστατικό έγινε γνωστό, ο 27χρονος Γερμανός αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα του e-race και του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ, ποσό το οποίο κλήθηκε να δώσει για φιλανθρωπικό σκοπό, κάτι που έκανε.

Όμως η τιμωρία του δεν σταμάτησε εκεί, καθώς με ανακοίνωσή της, η Audi Sport έκανε γνωστό ότι αποβάλλει τον Abt άμεσα, σημειώνοντας ότι «η ακεραιότητα, η διαφάνεια και η συνεχής συμμόρφωση με τους ισχύοντες κανόνες αποτελούν προτεραιότητες για την Audi. Αυτό ισχύει για όλες τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει η εταιρεία, χωρίς εξαίρεση».

Ο Abt ανέβασε ένα video στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξηγώντας ότι του φάνηκε αστεία η ιδέα του να βάλει κάποιον που παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια απέναντι σε πραγματικούς οδηγούς της Formula E. "Παραδέχομαι ότι έκανα ένα μεγάλο λάθος και θα υποστώ όλες τις συνέπειες. Έχω πέσει στο έδαφος, όμως θα σηκωθώ ξανά. Ελπίζω να με συγχωρήσετε", αναφέρει μεταξύ άλλων.


Πολλοί από τους συναθλητές του Abt βρήκαν την τιμωρία υπερβολική, με τον Antonio Felix da Costa να αναφέρει: «Δεχόμαστε κάποιος να κλέβει; Όχι, όμως ποιος δεν έχει κλέψει ποτέ του στη Monopoly; Ας δούμε την πραγματική διάσταση των πραγμάτων».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...