Ήρθε στην Ελλάδα το αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula E, το MINI Pacesetter

Η ηλεκτρική τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην γκάμα της MINI και η μάρκα εξέλιξε ένα Cooper SE για να «αναλάβει χρέη» αυτοκινήτου ασφαλείας στη Formula E. Το είδαμε από κοντά στην Αθήνα!

  • -
  • -

Σε μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση, η MINI παρουσίασε στην Αθήνα το ηλεκτρικό της καμάρι, το Pacesetter με τις αγωνιστικές περγαμηνές που διακρίνονται με την πρώτη ματιά. Πρόκειται για το αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula E, οπότε καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να έχει εξαιρετική συμπεριφορά στην πίστα για να κρατά σε «εγρήγορση» τα εξελιγμένα αγωνιστικά μονοθέσια του πρωταθλήματος, όταν η παρουσία του Safety Car θα επιβάλλεται από τις συνθήκες του αγώνα.

Το MINI Pacesetter αποτελεί προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στη MINI Design, στο BMW Motorsport, στη FIA και τη Formula E και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο γνωστό μας Cooper SE. Οι απαραίτητες αλλαγές εντοπίζονται πρακτικά παντού, ενώ η εξωτερική του εμφάνιση είναι «πολεμική». Η τεράστια αεροτομή στην πίσω πόρτα κλέβει τις εντυπώσεις, όπως και τα υπόλοιπα αεροδυναμικά βοηθήματα που στολίζουν πολλά μέρη του αμαξώματος. Η «δίαιτα» που υποβλήθηκε είχε σαν αποτέλεσμα το… αδυνάτισμα κατά 130 κιλά.

Τα 0-100 km/h έρχονται σε 6,7 δευτερόλεπτα, 0,6 δευτερόλεπτα ταχύτερα από το Cooper SE και οι βασικές κινήσεις εξοικονόμησης βάρους εντοπίζονται στην απώλεια των πίσω καθισμάτων, τη χρήση ανθρακονήματος στην κεντρική κονσόλα και τις πόρτες, την αφαίρεση του συστήματος infotainment αλλά και πολλών ακόμη στοιχείων άνεσης. Το όφελος θα ήταν μεγαλύτερο αλλά οι απαραίτητες ενισχύσεις, όπως το roll cage και το επιπλέον δέσιμο του πλαισίου πρόσθεσαν μερικά κιλά στο τελικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τη MINI υπάρχει πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση coilover και η πέδηση πραγματοποιείται αποτελεσματικά χάρη στις τετραπίστονες δαγκάνες από το John Cooper Works GP3. Ο οδηγός του Safety Car της Formula E είπε ότι το MINI Pacesetter είναι ένα πραγματικά διασκεδαστικό στην οδήγηση αυτοκίνητο, που σου δίνει την ανόθευτη αίσθηση ενός go-kart. Στο μυαλό μας, το MINI Pacesetter αποτελεί μεταξύ άλλων, έναν προπομπό για το μέλλον των John Cooper Works εκδόσεων και των ακραίων GP.

Στην Ελλάδα ήρθαν για μερικές μόνο ημέρες και η ελληνική εισαγωγική εταιρεία της MINI μας το αποκάλυψε σε ένα εντυπωσιακό σόου, με ειδικά εφέ φωτών και λέιζερ. Ο γνωστός παρουσιαστής Σπύρος Μαργαρίτης δημιούργησε μία άκρως διασκεδαστική ατμόσφαιρα για τους καλεσμένους, αλλά και για όσους είχαν συνδεθεί live μέσω της επίσημης σελίδας ΜΙΝΙ στο Facebook, συνομιλώντας με την κυρία Δήμητρα Μπίκου, Επικεφαλής της μάρκας ΜΙΝΙ στην Ελλάδα, και τον Νίκο Καψή, Product Manager BMW Group Hellas, ο οποίος παρουσίασε τo Concept Car.

Η ξεχωριστή βραδιά, η οποία περιλάμβανε μοναδικές street art δημιουργίες  εμπνευσμένες από τον ηλεκτρικό κόσμο της ΜΙΝΙ, συνεχίστηκε με live performance του ταλαντούχου μουσικού συγκροτήματος INCO που ανέβασε τη διάθεση για το κοινό με ξεχωριστές ροκ ερμηνείες. Η MINI Ελλάς θα συνεχίσει να πρωτοστατεί παρουσιάζοντας τα μοντέλα της με  εναλλακτικές και δημιουργικές μορφές επικοινωνίας που αρμόζουν στα  χαρακτηριστικά και συνάδουν με τις αξίες της μάρκας ΜΙΝΙ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...