Η FIA θα κάνει διευκρινιστικές αλλαγές στους κανονισμούς

  • -
  • -

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού θα προχωρήσει σε διευκρινιστικές αλλαγές στον κανονισμό που αφορά το αυτοκινήτο ασφαλείας. Όλα αυτά μετά από την ποινή που επιβλήθηκε στον Michael Schumacher για το προσπέρασμά του στην τελευταία στροφή του αγώνα της περασμένης Κυριακής στο Μονακό.

 

«Τα προβλήματα που παρατηρήσαμε στον τελευταίο γύρο του grand prix του Μονακό, το οποίο μετράει στο πρωτάθλημα της F1 της FIA του 2010, έδειξαν ότι υπάρχει έλλειψη σαφήνειας στην εφαρμογή του κανονισμού που απαγορεύει το προσπέρασμα όταν υπάρχει αυτοκίνητο ασφαλείας. Βελτιώσεις στον κανονισμό είναι αναγκαίες για να αποσαφηνιστεί η διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν τα μονοθέσια όταν ο τελευταίος γύρος ελέγχεται από το αυτοκίνητο ασφαλείας, όπως και να βεβαιώσουμε ότι τα σήματα προς τις ομάδες και τους οδηγούς είναι καθαρά. Αυτή η τροποποίηση θα βοηθήσει να αποφύγουμε μελλοντικά προβλήματα σαν αυτό που είχαμε στον αγώνα ου Μονακό», αναφέρει η ανακοίνωση της FIA.

 

Οι αλλαγές θα γίνουν από την αγωνιστική επιτροπή της F1 και θα κατατεθούν στο επόμενο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα γίνει στις 23 Ιουνίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...