Βελτιωμένοι κινητήρες Ferrari για Sauber και STR;

  • -
  • -

Η Ferrari ζήτησε και πήρε την άδεια απο την FIA να κάνει κάποιες αλλαγές στους κινητήρες της για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα αξιοπιστίας. Οι αλλαγές έγιναν και πλέον οι οδηγοί της θα έχουν βελτιωμένους κινητήρες στην Ισπανία. Το πρόβλημα που είχε η Ferrari ήταν στις πνευματικές βαλβίδες.

 

Κινητήρες Ferrari δεν έχει μόνο η Scuderia αλλά και οι Sauber και Scuderia Toro Rosso. Τι θα γίνει στις περιπτώσεις τους; Το GoCar ρώτησε τις ομάδες και πήρε τις απαντήσεις. Στην περίπτωση της Sauber ο Pedro de la Rosa θα έχει στην διάθεσή του ένα νέο κινητήρα με τις πλήρες βελτιώσεις, ενώ ο Kamui Kobayashi θα έχει ένα χρησιμοποιημένο κινητήρα τροποποιημένο μετά απο άδεια. Στην Scuderia Toro Rosso η κατάσταση ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί. Θα αποφασιστεί αύριο τι θα γίνει. Προφανώς το θέμα είναι η προτεραιότητες που έχουν οι δυο πελατειακές ομάδες.

 

Τα προβλήματα στους 4 πρώτους αγώνες ήταν αρκετά για τους κινητήρες της Ιταλικής εταιρίας. Τα ρεπορτάζ αλλά και οι επίσημες τοποθετήσεις δημιούργησαν ένα θολό τοπίο γύρω απο την ακριβή αιτία. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε τον Alonso να λέει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις πνευματικές βαλβίδες και αμέσως μετά η ομάδα να λέει ότι ένα απο τα προβλήματα ήταν και η κατανάλωση του αέρα (λόγω πνευματικών βαλβίδων). Πολλά τα παιχνίδια στην F1.

 

Το τελευταίο ήταν και η κίνηση κάποιων "επιφανών γιατρών" οι οποίοι κατηγόρησαν την Ferrari ότι χρησιμοποιεί τα Barcodes ώστε να περνάει στο υποσυνείδητο των καταναλωτών ότι υπάρχει διαφήμιση εταιρίας τσιγάρων πάνω στο μονοθέσιο, κάτι το οποίο απαγορεύεται. Η Philip Morris και η Ferrari αποφάσισαν να αφαιρέσουν το επίμαχο barcode απο το μονοθέσιο μέχρι να βρεθεί κάποια άκρη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...