Ο Loeb 1ος στο Ντακάρ εν μέσω κατολίσθησης (vid)

Ο Γάλλος τέθηκε επικεφαλής μετά την 8η ΕΔ, όμως η 9η ακυρώθηκε λόγω φονικής καταιγίδας που έπληξε την Αργεντινή

  • -
  • -

Η κακοκαιρία συνεχίζει να επηρεάζει το φετινό Ράλι Ντακάρ, με τους διοργανωτές να τροποποιούν την 8η ειδική διαδρομή. Μάλιστα ακύρωσαν την 9η που επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω κατολίσθησης που έκοψε το δρόμο στα δύο και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων στο χωριό Volcan της Αργεντινής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Sebastien Loeb κέρδισε την ειδική με διαφορά 3,5 λεπτών από τον team mate του στην Peugeot, Stephane Peterhansel, με αποτέλεσμα να τεθεί επικεφαλής της γενικής κατάταξης, έχοντας προβάδισμα 1:38. Στην 3η θέση, 17 λεπτά από την κορυφή, βρίσκεται ένας ακόμη οδηγός με 3008 DKR, ο Cyril Despres.

Παρά τη νίκη στην ειδική του Ισπανού Joan Barreda, στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης στις μοτοσικλέτες παραμένει ο Βρετανός αναβάτης της ΚΤΜ, Sam Sunderland. Στα Quad εξακολουθεί να είναι επικεφαλής ο Ρώσος Sergey Karyakin (Yamaha Raptor 700), στα UTV ο Βραζιλιάνος Leandro Torres (Polaris RZR 1000), ενώ στα φορτηγά ο Ρώσος Dmitry Sotnikov (Kamaz 4326) επέστρεψε στην 1η θέση της γενικής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...