Shakedown Ράλλυ Ακρόπολις: Πρώτος ο Tänak – Πρόβλημα ο Loeb!

Άρχισαν τα όργανα στα βουνά και ο Εσθονός σέρνει τον χορό.

  • -
  • -

Ο Ott Tänak φαίνεται πως έχει ρέντα, συνεχίζοντας τις συνεχόμενες νίκες σε Φινλανδία και Βέλγιο με τον πρώτο χρόνο στο Shakedown του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Έχοντας τον κυρίαρχο του πρωταθλήματος, Kalle Rovanperä, να ανοίγει τον δρόμο με το GR Yaris του, ο οδηγός της Hyundai κατάφερε να ολοκληρώσει ταχύτερα απ’ όλους την διαδρομή των 3,62 km.

Neuville_Shake_acropolis-2022

Πίσω του βρέθηκε ο ομόσταβλος του, Thierry Neuville, με διαφορά μόλις 3 δέκατα του δευτερολέπτου, ενώ την πρώτη τριάδας έκλεισε ο νικητής του Ακρόπολις του 2014 -όταν ήταν μέρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ERC)- Craig Breen με ένα M-Sport Ford Puma. Ο Ιρλανδός βρέθηκε να στριμώχνεται ανάμεσα σε δύο Hyundai, καθώς ήταν 6 δέκατα πιο αργός από τον Neuville και μόλις 2 δέκατα μπροστά από το τρίτο i20 N Rally1 του Ισπανού, Dani Sordo.

Δείτε ακόμη: EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Ο απόλυτος οδηγός για τον θεατή!

Rovanpera-Acropolis-Shake-2022

Πρώτος οδηγός για την Toyota Gazoo Racing ήταν ο Esapekka Lappi ο οποίος μπήκε στην πρώτη πεντάδα, αφήνοντας τoν Kalle Rovanperä, στο νούμερο 6. Θυμίζουμε πως ο 21χρονος Φινλανδός έχει την δυνατότητα να κατακτήσει τον τίτλο στον εθνικό μας αγώνα εάν καταφέρει να σημειώσει τουλάχιστον 18 πόντους περισσότερους από τον δεύτερο στο πρωτάθλημα, Tänak.

LOEB_Shake_acropolis-2022

Τα παρατράγουδα όμως δεν άργησαν να εμφανιστούν στην κατηγορία Rally1, με τον 9-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Sébastien Loeb, να πραγματοποιεί μόνο δύο περάσματα, λόγω τεχνικού προβλήματος. Ο Γάλλος έσβησε το Puma του για να αποφύγει περαιτέρω ζημιά, με την ομάδα να επιστρέφει το αυτοκίνητο στο service, ελπίζοντας πως θα διορθώσει το πρόβλημα πριν την εκκίνηση του αγώνα σήμερα το απόγευμα στην Υπερειδική του ΟΑΚΑ.

Δείτε ακόμη: ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τι θα δούμε στο ΟΑΚΑ - Το πρόγραμμα

Σε δηλώσεις του μετά τα πρώτα περάσματα είπε: «Το ράλλυ είναι πολύ διαφορετικό. Νέες ειδικές, σκληρή δουλειά στις δοκιμές. Πρέπει να βρούμε πάλι ρυθμό. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Παρακάτω ακολουθούν οι χρόνοι της πρώτης 10άδας:

Pos

Driver

Car

Time

1.

Ott TÄNAK

Hyundai i20 N

2min 37.9sec

2.

Thierry NEUVILLE

Hyundai i20 N

+0.3sec

3.

Craig BREEN

Ford Puma

+0.9sec

4.

Dani SORDO

Hyundai i20 N

+1.1sec

5.

Esapekka LAPPI

Toyota GR Yaris

+1.4sec

6.

Kalle ROVANPERÄ

Toyota GR Yaris

+1.7sec

7.

Pierre-Louis LOUBET

Ford Puma

+2.1sec

8.

Elfyn EVANS

Toyota GR Yaris

+2.2sec

9.

Gus GREENSMITH

Ford Puma

+2.4sec

10.

Sébastien LOEB

Ford Puma

+4.0sec

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...