Η Dacia στο Dakar με οδηγό-θρύλο και καύσιμα επόμενης γενιάς

Με μία κίνηση που δεν περίμενε κανένας, η Dacia ανακοίνωσε ότι θα μπει στο ράλι Dakar και μάλιστα με τον Sebastien Loeb να είναι ο ένας από τους δύο οδηγούς της!

  • -
  • -

Η Dacia, έκανε μια συναρπαστική ανακοίνωση ότι θα συμμετάσχει στο Ράλι Dakar του 2025. Με δέσμευση στη βιωσιμότητα, η ομάδα της Dacia θα χρησιμοποιήσει συνθετικά καύσιμα, γνωστά και ως e-fuels, που παρέχονται από την Aramco, μια κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία στον χώρο της ενέργειας.

Οι οδηγοί που διάλεξε η ρουμανική μάρκα για να οδηγήσουν το αυτοκίνητο με τα σήματά της στο ράλι Dakar είναι η Cristina Gutierrez και ο Sebastien Loeb. Όσον αφορά το αυτοκίνητο αλλά και τα θέματα της ομάδας η Dacia θα συνεργαστεί με την Prodrive, μια εταιρεία πολύ γνωστή στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου, της εμφάνισης που αυτό θα έχει, αλλά και των τεχνικών χαρακτηριστικών του θα γίνει το 2024.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d160f697a5d8261305217defb5b71a4c.jpg

Η βιώσιμη προσέγγιση της Dacia για το ράλι Dakar

Σύμφωνα με τη δέσμευσή της για πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, η απόφαση της Dacia να χρησιμοποιεί συνθετικά καύσιμα κατά τη διάρκεια του Ράλι Dakar αποδεικνύει την αφοσίωσή της στη βιωσιμότητα. Τα συνθετικά καύσιμα, ή e-fuels, παράγονται μέσω μιας διαδικασίας που δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα και το συνδυάζει με υδρογόνο που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Επιλέγοντας αυτά τα καύσιμα, η Dacia στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα που σχετίζεται με το ράλι, χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις στις επιδόσεις.

Δείτε ακόμαΗ τιμή του Dacia Spring στην Ελλάδα - Είναι το φτηνότερο ηλεκτρικό;

Οι κορυφαίοι οδηγοί που επέλεξε η Dacia

Η Cristina Gutierrez και ο Sebastien Loeb επιλέχθηκαν για να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα της Dacia στο ράλι Dakar του 2025. Η Gutierrez είναι μια καταξιωμένη οδηγός ράλι γνωστή για την αποφασιστικότητα και την ικανότητά της, η οποία έχει αγωνιστεί 7 φορές στο Dakar και έχει δει το όνομά της στην κορυφή των χρόνων στο τέλος Ειδικής Διαδρομής. Ο Loeb, από την άλλη, είναι μια θρυλική φιγούρα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τα 9 πρωταθλήματα στο WRC και τη συμμετοχή του σε πληθώρα άλλων πρωταθλημάτων με αξιώσεις. Ο Γάλλος αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς όλων των εποχών. Η συνδυασμένη εμπειρία και αποφασιστικότητά των δύο, δημιουργούν ένα εξαιρετικό οδηγικό δίδυμο.

sebastien-loeb-cristina-christina-gutierrez-dacia-dakar

Η σύμπραξη της Dacia με την Prodrive

Για να διασφαλίσει τη βέλτιστη απόδοση και ανταγωνιστικότητα, η Dacia θα συνεργαστεί με την Prodrive, μια ευρέως γνωστή εταιρεία στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία της Prodrive στην προετοιμασία των αυτοκινήτων ράλι για τους πιο απαιτητικούς αγώνες εκτός δρόμου, θα συμβάλει καθοριστικά στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων της ομάδας. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Dacia στοχεύει να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο και υψηλής απόδοσης όχημα, ικανό να κατακτήσει τα απαιτητικά εδάφη του Ράλι Dakar.

Συμμετοχή με αξιώσεις

Ο συνδυασμός της δέσμευσης της Dacia για βιωσιμότητα, του εξειδικευμένου οδηγικού διδύμου των Gutierrez και Loeb και της τεχνικής ικανότητας της Prodrive δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια συμμετοχή αξιώσεων σε έναν από τους πιο διάσημους αγώνες εκτός δρόμου στον κόσμο, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει τους καθιερωμένους διεκδικητές

Συμπερασματικά, η επερχόμενη συμμετοχή της Dacia στο Ράλι Dakar 2025 σηματοδοτεί μια συναρπαστική εξέλιξη στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Με έμφαση στη βιωσιμότητα μέσω της χρήσης συνθετικών καυσίμων, τη συνεργασία της ομάδας με την Prodrive και το τρομερό δίδυμο οδηγών Cristina Gutierrez και Sebastien Loeb, η Dacia είναι έτοιμη να μπει δυναμικά στον απαιτητικό αγώνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...