F1: Μεγάλος νικητής ο Rosberg, ανατρεπτικός αγώνας!

Η κόκκινη σημαία αφαίρεσε μια νίκη για την Ferrari

  • -
  • -

Τι ανατρεπτικός αγώνας ήταν αυτός! Το καλύτερο για την έναρξη της σαιζόν. Στο τέλος του αγώνα αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Nico Rosberg ο οποίος συνέχισε από πέρσι τις σερί νίκες και έφτασε τις 4, ενώ ο Hamilton με τον Vettel ανέβηκαν στην 2η και 3η θέση του βάθρου.

 

Ο αγώνας ξεκίνησε εντυπωσιακά με τον Vettel και τον Raikkonen που ξεκινούσαν από τις θέσεις 3 και 4, αλλά μετά από την πρώτη στροφή ο Vettel ήταν στην 1η θέση και ο Raikkonen στην 2η, αφήνοντας τον Nico Rosberg στην 3η και τον Hamilton αρκετά πιο πίσω, στην 6η θέση.

 

 

Μάλιστα μετά από 4 γύρους υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ των οδηγών

 

 

Ο αγώνας όμως πήρε δραματική τροπή. Μπαίνοντας στον 18ο γύρο ο Fernando Alonso με την McLaren προσπάθησε να περάσει τον Guttierez από την εξωτερική. Τα δυο μονοθέσια ήρθαν σε επαφή και ο Alonso αφού έπεσε στις μπαριέρες έκανε γύρους στον αέρα και το μονοθέσιο διαλύθηκε. Ευτυχώς ο Alonso δεν έπαθε απολύτως τίποτα.

 

 

 

 

Ο αγώνας όπως ήταν φυσικό διακόπηκε αφού βγήκε η κόκκινη σημαία. Η κατάταξη μέχρι την στιγμή εκείνη ήταν ως εξής

 

 

Ενδιαφέρον παρουσίασε μέχρι εκείνη τη στιγμή η χρήση των ελαστικών. Οι ομάδες πήγαν στην Μελβούρνη με διαφορετικές επιλογές, λόγω της αλλαγής των κανονισμών που τους επιτρέπει να επιλέξουν 3 μήνες πριν απο τον αγώνα τι γόμες επιθυμούν, και έτσι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για να δούμε τις επιλογές στρατηγικής.

 

 

Στον 24ο γύρο η Ferrari έχασε από τον αγώνα τον Raikkonen με πρόβλημα στον κινητήρα. Ήταν μια εικόνα που είχαμε να δούμε καιρό, αλλά είχαμε ενδείξεις από τα τεστ της Βαρκελώνης. Ο Raikkonen αναγκάστηκε να βγει γρήγορα από το μονοθέσιο την στιγμή που πάνω από το κεφάλι του τα πράγματα ήταν αρκετά ζεστά.

 

 

 Στο τέλος του αγώνα ο Vettel έπρεπε να μπει πάλι στα πιτ για να βάλει την μαλακή γόμα, αλλά έμεινε πίσω από τον Hamilton. Η διαφορά είχε μειωθεί στα 0.5 δευτερόλεπτα, όμως 2 γύρους πριν από το τέλος του αγώνα έκανε λάθος και έχασε την ευκαιρία να παλέψει με τον Βρετανό οδηγό

 

 

Η τελική κατάταξη έχει σίγουρα μεγάλη κερδισμένη την ομάδα της Haas που πήρε μια 6η θέση με τον Romain Grosjean στον πρώτο της αγώνα στην F1

 

 

Σίγουρα όμως η εικόνα της ημέρας ήταν το ατύχημα του Alonso

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...