Θα δικαιωθεί η Pirelli στα ελαστικά της F1

Η χθεσινή αντίδραση του Vettel

  • -
  • -

Όλα δείχνουν ότι η Pirelli θα περάσει την θέση της όπως αυτή είχε εκφραστεί πριν 2 χρόνια και μας το … υπενθύμισε την Κυριακή το βράδυ με το δελτίο τύπου στο οποίο ανέφερε : «Το Νοέμβριο του 2013 η Pirelli ζήτησε να υπάρχει κανονισμός όσον αφορά στο μέγιστο αριθμό γύρων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο σετ ελαστικών, στο πλαίσιο πολλών παραμέτρων που αφορούν στην σωστή χρήση των ελαστικών. Το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Στην πρόταση μας λέγαμε η πιο σκληρή εκ των δυο διαθέσιμων γομών (prime tyre) να χρησιμοποιείται μέχρι το 50% της απόστασης ενός αγώνας και η πιο μαλακή εκ των δυο διαθέσιμων γομών (option tyre) να χρησιμοποιείται μέχρι το 30% της απόστασης ενός αγώνα. Αν αυτά είχαν εφαρμοστεί στον χθεσινό αγώνα του Σπα τότε η μέγιστη χρήση της μέσης γόμας θα είχε περιοριστεί στους 22 γύρους».

 

Όπως όλα δείχνουν η Pirelli έχει την υποστήριξη της ομοσπονδίας για το ζήτημα αυτό και αναμένεται να έχουμε τις αλλαγές πολύ σύντομα. Επειδή το Ιταλικό GP στην Monza έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με την πίστα του Spa, η ομοσπονδία προσανατολίζεται να εφαρμόσει την πρόταση της Pirelli από τον επόμενο κιόλας αγώνα.

 

Θέση μετά από τις πρώτες αντιδράσεις του μετά από τον αγώνα πήρε και ο Sebastian Vettel ο οποίος σε ανακοίνωση που έβαλε στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρει : «Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Η ομάδα και εγώ αποφασίσαμε από κοινού την στρατηγική για τον αγώνα. Υποστηρίζω την ομάδα και η ομάδα με υποστηρίζει. Αυτό είναι που μας κάνει ομάδα. Η στρατηγική μας δεν είχε κανένα ρίσκο σε κανένα σημείο. Δεν πρέπει να ρίχνουμε ευθύνη στην ομάδα. Μας άξιζε να τερματίσουμε στο βάθρο, αλλά αυτό είναι το racing. Διαφορετικό όμως είναι να μην τερματίζεις λόγω του τι έγινε. Πιστεύω ότι δεν είναι εύκολο να το αποδεχθώ σαν οδηγός, παρόλο που δεν είναι το ίδιο με αυτό που έγινε στο Silverstone πριν από μερικά χρόνια, αλλά πρέπει να μιλήσουμε μεταξύ μας γιατί δεν πρέπει να γίνει χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...