Alfa Romeo 4C Launch Edition

Αναμονή τέλος. Επιτέλους Alfa!

  • -
  • -

Αναμονή τέλος για την 4C αλλά με μια έκπληξη, αφού η έκδοση που παρουσιάστηκε στη Γενεύη είναι περιορισμένης παραγωγής «Launch Edition»! 1000 κομμάτια θα κατασκευαστούν αρχικά, από τα οποία τα 400 προορίζονται για Ευρώπη, Αφρική και Ασία, 500 για τη Βόρειο Αμερική και 100 για τις υπόλοιπες αγορές. Η τιμή της φινετσάτης 4C υπολογίζεται στα 60.000 ευρώ στην Ευρώπη (65.000 ευρώ + φόρους για την Ελλάδα).

alfa 4c interior

Το ακρωνύμιο "4C" αντλεί την έμπνευσή του από το ένδοξο παρελθόν της μάρκας, προβάλλοντας τις αξίες της τεχνολογίας και των συναισθημάτων στο μέλλον. Πράγματι, αναφέρεται στην τεράστια και σπουδαία σπορ παράδοση της Alfa Romeo: τα ακρωνύμια 8C και 6C στις δεκαετίες των 1930s και 1940s ήταν διακριτικά αυτοκινήτων -αγωνιστικών και εκδόσεων δρόμου- που έπαιρναν ισχύ από τον δυνατό 8κύλινδρο και τον καινοτόμο 6κύλινδρο κινητήρα. Επίσης το αυτοκίνητο επιτυγχάνει με την αρχιτεκτονική και την κατασκευή του το λόγο ισχύος/βάρους ενός αυθεντικού supercar, λιγότερο από 4 κιλά/ίππο, εστιάζοντας ωστόσο όχι μόνο στη μέγιστη ιπποδύναμη, αλλά και στον περιορισμό του βάρους, ώστε να εξασφαλίζεται μέγιστη ευελιξία και κορυφαία απόδοση.

Με μήκος σχεδόν 4 μέτρα, μεταξόνιο 2,4 μέτρων και πλάτος σχεδόν 2 μέτρων, το νέο Alfa Romeo 4C πατά στη σιλουέτα του πρωτοτύπου του 2011 και δείχνει εξαιρετικά ενδιαφέρον σαν σχήμα, ακολουθώντας τα πρότυπα της Porsche Cayman και της Lotus Elise. Η χρήση αλουμινίου και συνθετικών υλικών (ίνες άνθρακα) στο αμάξωμα θεωρείται δεδομένη, με την έκδοση παραγωγής όμως να ξεφεύγει από τα 850 kg του πρωτοτύπου και το βάρος της να υπολογίζεται ότι είναι περί τα 950-1000 kg (κατανομή 40:60).

Ο νέος αλουμινένιος 4 κύλινδρος κινητήρας turbo άμεσου ψεκασμού «1750 Turbo», με μεταβλητό χρονισμός εισαγωγής-εξαγωγής αποδίδει περί τους 240 ίππους και μεταφέρει μέσω ενός αυτομάτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (ξηρού) Alfa TCT –μοναδική option- τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Παρών στη νέα 4C δηλώνει και το σύστημα DNA της Alfa Romeo, το οποίο για την περίσταση εμπλουτίζεται με μια επιπλέον επιλογή ‘Race’ με set-up που θα ταιριάζει σε οδήγηση πίστας. 0-100 km/h σε 4,5'' και 250 km/h τελικής ταχύτητας δείχνουν ενδεικτικά τις δυνατότητες της 4C!

Η κατασκευή του μοντέλου θα γίνεται από την Maserati στη Modena, με ρυθμό 2500 αυτοκινήτων το χρόνο. Στα σενάρια βρίσκεται και μια πιο πολυτελής και σπορ έκδοση της 4C με τα σήματα της Maserati.

Σασί από carbon fiber στα 65 kg

Alfa 4C

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...