Alfa Romeo: Ετοιμάζει σπορ κεντρομήχανο μοντέλο

Τιμώντας τις σπορ ρίζες της Alfa Romeo, η φίρμα εξελίσσει ένα σπορ διθέσιο το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023.

  • -
  • -

Ανέκαθεν, οι Alfa Romeo είχαν βαθιά ριζωμένο μέσα τους το σπορ στοιχείο. Από τα μεγάλα sedan, μέχρι και τα SUV της, χαίρεσαι να τα οδηγείς και κυρίως, να ζεις μαζί τους. Ωστόσο, ετοιμάζουν και ένα νέο σπορ μοντέλο το οποίο θα έρθει στην αγορά το 2023. Οι πληροφορίες για αυτό είναι περιορισμένες για την ώρα, περιμένουμε όμως ότι θα είναι κεντρομήχανο, με μόνο δύο θέσεις για τους επιβάτες και κίνηση στους πίσω τροχούς. Ο Jean – Philippe Imparato μίλησε στο Auto Express και έδωσε… ελπίδα στους φίλους της μάρκας.

«Alfa Romeo σημαίνει σπορ πνεύμα. Θα δείτε κάτι σπορ μέσα στο πρώτο μισό του 2023. Είμαι ανάμεσα σε δύο σενάρια. Αμιγώς ηλεκτροκίνητο ή αμιγώς βενζινοκίνητο. Μπορώ να πω ότι μιλάμε για ένα εκπληκτικό και ακριβό αυτοκίνητο. Θα έχουμε μερικές εξαιρετικές προτάσεις που δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητες για τα επόμενα δύο χρόνια» ήταν τα λόγια του. Οι εικασίες μέχρι στιγμής, λένε πως μπορεί να κινείται από μια εξελιγμένη μορφή του turbo V6 βενζινοκινητήρα των 2.9 λίτρων που συναντάμε στις Giulia και Stelvio QV.

Ακόμη βέβαια, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει και κανείς δεν ξέρει αν θα παρουσιαστεί αμιγώς ηλεκτρικό ή θερμικό μοντέλο. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση αυτοκίνητο, αντάξιο των παλαιότερων δημιουργημάτων της φίρμας στην κατηγορία. Η οδική συμπεριφορά του θα βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο, όπως και οι επιδόσεις, ανεξαρτήτως συστήματος κίνησης. Στα επόμενα χρόνια, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει αρκετά ακόμη σπορ μοντέλα, πριν από την εποχή της ηλεκτροκίνησης που θα έρθει μια για πάντα το 2027. Από εκεί και ύστερα, οι Alfa θα είναι μόνο ηλεκτρικές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...