Renault Scenic XMOD & Scenic facelift

Το γαλλικό MPV φορά προβιά crossover - Ανανέωση και για το Grand Scenic

  • -
  • -

Crossover απ’ έξω και MPV εσωτερικά: αυτό είναι το νέο Scenic XMOD, σύμφωνα με τη Renault. Και αν τα στοιχεία πολυμορφικότητας που πάντα συνόδευαν το γαλλικό μοντέλο εγγυώνται το δεύτερο, για το περιπετειώδες λουκ φροντίζουν η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι προσθήκες πλαστικών ενισύχεων στο αμάξωμα, οι διαφορετικής σχεδίασης προφυλακτήρες, οι μπάρες οροφής χρωμίου και οι νέες ζάντες αλουμινίου. Mε την ευκαιρία, το εμπρός μέρος υπέστη γενικά ένα φρεσκαρισματάκι, αποκτώντας τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Renault με μεγαλύτερο σήμα, καινούργια μάσκα και φώτα ημέρας LED, αλλαγές που περνάνε και στο Grand Scenic.

Βέβαια, το Scenic XMOD δεν μένει μόνο στην εμφάνιση αλλά προχωρά ένα -μικρό- βήμα παραπέρα, χάρη στο εξελιγμένο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης Grip Xtend. Πρόκειται για ένα νέο σύστημα που προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες συνθήκες του οδοστρώματος, όπως λάσπη, άμμος και φρέσκο χιόνι. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει τη λειτουργία του μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Μία από τις ρυθμίσεις είναι και η “Expert”, στην οποία ο οδηγός έχει τον πλήρη έλεγχο του γκαζιού και το Grip Xtend επεμβαίνει αποκλειστικά στα φρένα, σε ταχύτητες έως 40 km/h. Οι άλλες δύο επιλογές είναι η “Road” με τις κλασικές ρυθμίσεις των ESP και η “Loose Ground” στην οποία η ροπή που φτάνει στους τροχούς και η λειτουργία των φρένων προσαρμόζονται σε ολισθηρές επιφάνειες.

Άλλα στοιχεία στο εσωτερικό είναι το σύστημα πολυμέσων με οθόνη TFT και χειριστήριο joystick, το κομμένο στο κάτω μέρος τιμόνι και το ηχοσύστημα της Bose (στοιχεία των ακριβών εκδόσεων). Η επίσημη πρεμιέρα του Scenic XMOD, που σε κάποιες αγορές θα αντικαταστήσει το Scenic, έγινε στην έκθεση της Γενεύης 2013, ταυτόχρονα με το επίσης ανανεωμένο 7-θέσιο Grand Scenic.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...