Πληροφορίες για το νέο Audi A4

Έρχεται το 2014

  • -
  • -

Δύσκολα τα πράγματα πλέον στην μεσαία κατηγορία για το Audi A4. Με τον ερχομό της η νέα BMW σειρά 3 έφερε αέρα υπεροχής στην κατηγορία, που το πρόσφατο facelift του μεσαίου Audi δεν μπορεί επί της ουσίας να ανταγωνιστεί.

Οι πρώτες πληροφορίες για το νέο μοντέλο, αναφέρονται σε ένα λιγότερο συντηρητικό σχέδιο, με πιο μυώδης γραμμές και σαφώς πιο εντυπωσιακό παρουσιαστικό σε σχέση με το τωρινό μοντέλο. Μεγαλύτερα μετατρόχια και δυναμικές πλαϊνές αναλογίες θα ενισχύουν τον χαρακτήρα του νέου σημαντικού μοντέλου της Audi. Το μήκος του νέου μοντέλου θα είναι ελαφρώς κάτω από τα 4,70 m της σημερινής γενιάς, ενώ θα είναι πιο κοντό από το επόμενο Passat (4,77 m). Η πλατφόρμα του νέου μοντέλου -με την ονομασία MLB- είναι καινούργια και για την περίσταση θα ονομάζεται MLB Evo.

Το αυξημένο μεταξόνιο θα ενισχύσει την ευρυχωρία στην καμπίνα των επιβατών, η οποία σχεδιάζεται με τη λογική της φράσης «Modern Life». Μια σειρά από πληροφορίες και σύγχρονα στοιχεία multimedia θα βρίσκονται στη διάθεση των επιβατών και του οδηγού, ενώ θα υπάρχει και προαιρετική λειτουργία  Head-Up-Display. Με ένα εύχρηστο touchpad οδηγός και συνοδηγός θα χειρίζονται έξυπνα το σύστημα πλοήγησης και το πακέτο ψυχαγωγίας στο νέο μεσαίο Audi. Τα απολύτως σύγχρονα στοιχεία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας θα υπογραμμίζουν τον σύγχρονο χαρακτήρα του.

Η αεροδυναμική τίθεται στο επίκεντρο της εξέλιξης, μαζί με μια προγραμματισμένη δίαιτα της τάξης των 60-80 kg. Σε συνέχεια της υβριδική έκδοσης του νέου A3, μια αντίστοιχη έκδοση προγραμματίζεται και για το νέο A4, το οποίο σκοπεύει να διαθέτει ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα.
Οι πιο προσιτές εκδόσεις ποντάρουν στον κινητήρα βενζίνης 1.4 TFSI των 122 και 180 ίππων, με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων,  ο οποίος θα αντικαταστήσει τις σημερινές εκδόσεις 1.8 TFSI (120 & 170 ίππων). Ακολουθεί ο νέος 2.0 TDI των 150 ίππων, μαζί με μια σειρά από άλλους clean diesel κινητήρες που εξυπηρετούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro6. Επίσης προγραμματίζεται και μια έκδοση φυσικού αερίου (όπως και στο A3).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...