Νέο Audi RS4 Avant

Η επιστροφή με 450 ίππους

  • -
  • -

Μια κλασσική φιγούρα με τα γράμματα RS και την υπογραφή της Audi, επιστρέφει στη Γενεύη, στη νέα σύγχρονη εκδοχή της. Η τρίτη γενιά του RS4 Avant μιλά τη γλώσσα των απόλυτων επιδόσεων, σε ένα αμάξωμα που συνδυάζει την πρακτικότητα με σαφείς σπορ συσχετισμούς.

Επίκεντρο και του νέου RS4 αν μη τι άλλο είναι τα μηχανικά μέρη. Ο ατμοσφαιρικός V8 των 4.2 λίτρων, αποδίδει 450 ίππους στις 8250 rpm! και 430 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας επιδόσεις αλλά και χαρακτήρα στο «πρησμένο» Combi! 0-100 km/h σε 4.7’’ και τελική ταχύτητα που σκαρφαλώνει άνετα πάνω από το νομοταγές όριο των 250 km/h. Το εξελιγμένο για την περίπτωση 7άρι S-tronic καλείται να ικανοποιήσει τις ορέξεις του V8, ο οποίος αγαπά το στροφάρισμα, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας. Bonus η λειτουργία Launch Control.

Η τετρακίνηση Quattro διαθέτει κατά βάση πισωκίνητη διάθεση 40:60, αλλά μπορεί να προσαρμοστεί άνετα στις απαιτήσεις των συνθηκών κίνησης του RS4 Avant, στέλνοντας μέχρι και 70% της ροπής στον εμπρός άξονα. Το πίσω διαφορικό μπορεί να παραγγελθεί και με χαρακτηριστικά περιορισμένης ολίσθησης, κατανέμοντας ιδανικά τη ροπή ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς.

Το αμάξωμα του RS4 Avant κάθετε 20 mm από τα κοινά A4 και πατά σε τροχούς 19 ιντσών. Τα εμπρός φρένα με 8πίστονες δαγκάνες διαθέτουν διάμετρο 365 mm. Τα κεραμικά φρένα των 380 mm υπάρχουν στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού

Εντυπωσιακή είναι και η εμφάνιση του RS4 Avant, με τους πληθωρικούς προφυλακτήρες, τα  LED φωτιστικά σώματα και τα αισθητικά στοιχεία που υπογραμμίζουν τα χαρακτηριστικά RS στο λογότυπο του. Στο εσωτερικό οι σπορτίφ διαθέσεις τονίζονται από τα bucket καθίσματα και τον εν γένει διάκοσμο.

Η τιμή του στην Ευρώπη υπολογίζεται περί τα 77.000€.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...