Επίσημο: Νέο Audi Q7 - Πότε έρχεται Ελλάδα

Το μεγαλύτερο SUV της Audi, το Q7, αναβαθμίστηκε σχεδιαστικά απέκτησε πιο premium εξοπλισμό και θα βρίσκεται στις εκθέσεις της γερμανικής φίρμας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

  • -
  • -

Η Audi παρουσίασε σήμερα τις ανανεωμένες εκδόσεις του Q7 και SQ7, προχωρώντας σε ένα δεύτερο λίφτινγκ (το πρώτο ήταν το 2020) στο μεγαλύτερο και πολυτελέστατο SUV της έπειτα από το 2015 όπου και ξεκίνησε την εμπορική του σταδιοδρομία.

Με αλλαγές ως επί το πλείστον αισθητικές

Η Audi βαδίζει εδώ και καιρό σε μια νέα πιο μίνιμαλ και «καθαρή» εικόνα στα μοντέλα της, με αποτέλεσμα και το ανανεωμένο Q7, να ακολουθεί αυτή τη λογική. Το αποτέλεσμα πάντως δείχνει να δικαιώνει απόλυτα τη γερμανική φίρμα.

Η επανασχεδιασμένη μάσκα Singleframe και οι πιο σπορ εισαγωγές αέρα, τραβούν το βλέμμα στο ανανεωμένο Q7 και πλαισιώνονται από προβολείς HD Matrix LED με laser sport ψηφιακά φώτα ημέρας, τα οποία ενεργοποιούνται αυτόματα με ταχύτητες άνω των 70 km/h.

Σε ότι αφορά τα πίσω φώτα, είναι και αυτά ψηφιακά OLED, τοποθετούνται για πρώτη φορά στο Q7, φέρουν 4 επιλέξιμες φωτεινές υπογραφές και «πατούν» πάνω στη νέα λωρίδα χρωμίου που βρίσκεται στη βάση τους.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει επίσης το ανανεωμένο Q7 με πέντε νέα σχέδια τροχών, σε μεγέθη 20, 21 ή 22 ιντσών, ενώ υπάρχουν πλέον διαθέσιμα και τρία νέα χρώματα για το αμάξωμα, τα Sakhir Gold, Ascari Blue και Chili Red.

Στο εσωτερικό, η διάταξη του ταμπλό παραμένει αμετάβλητη, αλλά η οθόνη αφής φιλοξενεί στα ενδότερα της την πιο πρόσφατη έκδοση του infotainment της Audi, η οποία είναι συμβατή πλέον με εφαρμογές όπως το Spotify ή το Amazon Music.

Το virtual cockpit της Audi μπορεί πλέον να εμφανίζει κι άλλους χρήστες του δρόμου, όπως φορτηγά, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, βοηθώντας έτσι περαιτέρω τα συστήματα ασφαλείας ADAS να κάνουν πιο σωστά τη δουλειά τους.  

Σε ότι αφορά το τεχνικό σκέλος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν την προσαρμοζόμενη αερανάρτηση (στάνταρ στο SQ7 TFSI) η οποία δύναται να μεταβάλλει το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος κατά 90 mm, ενώ για όσους ενδιαφέρονται και για εκτός δρόμου εξορμήσεις υπάρχει και το πρόγραμμα Lift function μέσω του Audi Drive Select το οποίο αυξομειώνει το ύψος του αμαξώματος ανάλογα με τις συνθήκες σε χαμηλές πάντα ταχύτητες κίνησης.

Το Q7 μπορεί επίσης εφοδιαστεί και με σύστημα τετραδιεύθυνσης (στάνταρντ στο SQ7 TFSI) το οποίο σε χαμηλές ταχύτητες δύναται να στρίψει τους πίσω τροχούς κατά 5 μοίρες μειώνοντας έτσι τον κύκλο στροφής του οχήματος κατά 1 m.

Στη βάση τώρα της γκάμας των μηχανικών συνόλων του ανανεωμένου Q7 συναντάμε την έκδοση 45 TDI quattro, η οποία κρύβει κάτω από τα «καπάκια» της έναν 3,0 lt diesel κινητήρα 231 ίππων με 500 Nm ροπής, με τις πετρελαιοκίνητες επιλογές να ολοκληρώνονται με την έκδοση 50 TDI quattro των 286 ίππων με τα 600 Nm ροπής.

Δείτε ακόμα: Γιατί όλοι αγοράζουν Audi, BMW, Mercedes;

Στις βενζινοκίνητες version το παρών δίνει η 55 TFSI με 3,0 lt κινητήρα 340 ίππων, ενώ στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η απόλυτη SQ7 TFSI με 4λιτρο μοτέρ 507 PS με 700 Nm ροπής. Όλοι οι κινητήρες συνεργάζονται με 8άρι tiptronic σασμάν, μεταφέρουν την ισχύ τους και στους 4 τροχούς και συνδυάζονται με ήπια υβριδικό 48βολτο σύστημα.

Το ανανεωμένο Audi Q7, θα ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία άμεσα και θα σταθεί δίπλα για μια ακόμη μάχη με τις BMW X5 και Mercedes-Benz GLE. Στην Ελληνική αγορά το λανσάρισμα του έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2024.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...