Νέα Mercedes C-Class το 2014

Στόχος η μείωση βάρους

  • -
  • -

Μπορεί ακόμη να βρίσκεται στα σπάργανα, αλλά οι στόχοι της Mercedes για τη νέα C-Class είναι σαφείς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού auto motor und sport, βασικό μέλημα της Mercedes είναι η μείωση του βάρους και η καλύτερη αεροδυναμική, δυο στοιχεία που οδηγούν αυτόματα και στην ελάττωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Η χρήση ελαφριών συνθετικών υλικών στο εμπρός καπό και το πορτ-μπαγκάζ, μαζί με τη μείωση του ρεζερβουάρ καυσίμου κατά 10 lt θα κάνουν τη μελλοντική C-Class των 4.6 μέτρων να δείχνει πιο όμορφη στη ζυγαριά. Παράλληλα, οι σχεδιαστές εργάζονται για ένα συντελεστή αεροδυναμικής cD: 0,25 που μαζί με τη μείωση του βάρους, θα έχει σαν αποτέλεσμα 20% χαμηλότερη κατανάλωση.

Στο μοντέρνο ρυθμό του downsizing μπαίνει και η γκάμα των κινητήρων. Οι τετρακύλινδροι Turbo κινητήρες βενζίνης των 1,8 λίτρων της τωρινής γενιάς, θα αντικατασταθούν από αντίστοιχης ιπποδύναμης σύνολα με χωρητικότητα τα 1,6 λίτρα. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και οι diesel εκδόσεις, με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 2,1 λίτρων, να αντικαταστείτε εν μέρει από έναν κινητήρα 1,8 λίτρων με απόδοση από 109 έως 136 ίππους.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...