Με 408 ίππους από 2.0 λίτρα έρχεται η νέα Mercedes-AMG C43 4Matic

Στην αποκάλυψη της ολοκαίνουριας Mercedes-AMG C43 4Matic προχώρησε η εταιρεία, με βασικό χαρακτηριστικό την πολύ μεγάλη ισχύ σε συνδυασμό με το μειωμένο μέγεθος του κινητήρα.

  • -
  • -

Η έκδοση C43 θα είναι η πιο προσιτή C-Class με τα σήματα AMG, ενώ φέρνει την επανάσταση στην κατηγορία με το μέγεθος του κινητήρα αλλά και την απόδοση που αυτός έχει.

Συγκεκριμένα, το σύνολο που βρίσκεται κάτω από το καπό της C43 έχει μόλις 4 κυλίνδρους και χωρητικότητα στα 2.0 λίτρα, σε αντίθεση με την προηγούμενη υλοποίηση η οποία είχε V6 σύνολο στα 3.0 λίτρα.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι παρά την απώλεια δύο κυλίνδρων και την κατά 1.0 λίτρο μικρότερη χωρητικότητα, η ισχύς είναι μεγαλύτερη. Έτσι, από τους 390 ίππους και τα 520 Nm ροπής που είχε η προηγούμενη γενιά, η τωρινή αποδίδει 408 ίππους και 500 Nm ροπής.

C43

Ηλεκτρική υποβοήθηση και turbo

Σε αυτό βοηθάει σημαντικά το ήπια υβριδικό σύστημα στα 48 Volts που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο. Αυτό ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα, την οποία στέλνει σε ηλεκτροκινητήρα ισχύος 14 ίππων όταν το λογισμικό κρίνει ότι η χρήση του είναι απαραίτητη ώστε να βελτιωθούν οι επιδόσεις, να μειωθεί η κατανάλωση ή και τα δύο.

Επιπλέον, το σύστημα των 48 Volts αφορά και το turbo, το οποίο λειτουργεί ηλεκτρικά. Με αυτόν τον τρόπο η ενεργοποίησή του γίνεται πολύ ταχύτερα αλλά και σε χαμηλότερες στροφές, καθώς πλέον δε χρειάζεται να υπάρχει επαρκής ποσότητα καυσαερίων ώστε να περιστραφεί.

C43

Τετρακίνηση, αλλά και τετραδιεύθυνση

Τη μετάδοση της ισχύος του μοτέρ αναλαμβάνει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 9 σχέσεις το οποίο έχει υγρό συμπλέκτη και όχι μετατροπέα ροπής όπως μας έχει συνηθίσει η Mercedes, ενώ για την κίνηση χρησιμοποιούνται και οι τέσσερις τροχοί, με το σύστημα να δίνει σε γενικές γραμμές προτεραιότητα στους πίσω, ώστε να μην απομακρυνθεί από την πισωκίνητη παράδοση της εταιρείας. Πρωτοποριακό στοιχείο είναι ότι ο στάνταρντ εξοπλισμός της C43 θα περιλαμβάνει τετραδιεύθυνση, δηλαδή θα μπορούν να στρίβουν και οι πίσω τροχοί, ώστε να βοηθούν τη σταθερότητα και την ευελιξία του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Είναι δυνατόν η Mercedes να βγάλει από ένα 2λιτρο κινητήρα 600 ίππους;

Τι θα γίνει με τον ήχο;

Με το μικρότερο κινητήριο σύνολο προκύπτει εύλογα η απορία τι θα συμβαίνει με τον ήχο. Αρχικά να αναφέρουμε ότι σε μεγάλο βαθμό για αυτό το θέμα φροντίζουν οι τέσσερις απολήξεις που βλέπουμε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τη Mercedes, το σύστημα εξαγωγής είναι προσαρμόσιμο και αλλάζει τη λειτουργία του ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα, το ρυθμό περιστροφής του κινητήρα, αλλά και το φορτίο. Έτσι, άλλον ήχο θα κάνει στο Normal και άλλον στο Sport.

C43

Ξεχωρίζει και το δείχνει

Φυσικά το αυτοκίνητο διαθέτει τις απαραίτητες διαφοροποιήσεις σε επίπεδο εμφάνισης, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Στην εξωτερική εμφάνιση το κυρίαρχο στοιχείο είναι η Panamericana γρίλια, δηλαδή αυτή που βάζει η AMG για να ξεχωρίζουν τα αυτοκίνητα που έχει επιμεληθεί η ίδια, σε σχέση με τις υπόλοιπες Mercedes. Παραμένοντας μπροστά ο προφυλακτήρας έχει πιο επιθετική σχεδίαση, ενώ αν κοιτάξουμε το πίσω κομμάτι εκτός από τις τέσσερις εξατμίσεις θα δούμε και διαχύτη, ο οποίος όμως έχει μειωμένη λειτουργικότητα.

Η νέα C43 δε θα έρθει μόνο με sedan αμάξωμα αλλά και με station wagon, ενώ αργότερα περιμένουμε την ακόμα ισχυρότερη έκδοση με τον κωδικό C63. Η Mercedes δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τιμές για τη νέα C43.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...