Maserati GranCarbio Sport

Το βελτιωμένο ανοιχτό GT στη Γενεύη

  • -
  • -

Η παγκόσμια πρεμιέρα του GranCabrio ήταν στο σαλόνι της Φρανκφούρτης το 2009 όπου η Maserati παρουσίασε το ανοιχτό μοντέλο μεγάλου τουρισμού. Στη φετινή Γενεύη είναι έτοιμη η βελτιωμένη έκδοση με αναβαθμίσεις σε κινητήρα, κιβώτιο, αναρτήσεις και φρένα.

Ο αλουμινένιος V8 κινητήρας των 4,7 λίτρων του Sport έχει δεχθεί επεμβάσεις ώστε να γίνει λιγότερος ενεργοβόρος καταπολεμώντας τις εσωτερικές τριβές οι οποίες απλά χάνονται ως θερμότητα στο περιβάλλον. Πλέον αποδίδει 450 ίππους και η καμπύλη ροπής είναι πιο ομαλή για ευκολότερη «πρόσβαση» στα  510Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει φτάνει τα 285km/h όμως η κατανάλωση είναι μειωμένη κατά 6%. Στο εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF έχει τοποθετηθεί το λειτουργικό MC Auto Shift το οποίο εξασφαλίζει ταχύτερες αλλαγές για πιο σπορ αίσθηση κατά τη γρήγορη οδήγηση. Είναι το ίδιο σύστημα που χρησιμοποιείται και στην Quattroporte Sport GT S. Επί του δρόμου η σημαντική βελτίωση που έχει υποστεί η Sport έκδοση της GranCabrio αφορά την απόσβεση της ενεργής ανάρτησης Skyhook η οποία έχει πιο sportive ρύθμιση και φυσικά αναβαθμίστηκαν τα φρένα με τρυπητούς και χαραγμένους δίσκους ώστε να μην ζεσταίνονται στη σκληρή χρήση.

Οπτικά η Sport ξεχωρίζει από την GranCabrio λόγω της μαύρης γρίλιας στη μάσκα και τις αλλαγές στα φανάρια τα οποία θα έχουν μαύρο περίγραμμα. Στην έκθεση εμφανίζεται σε κόκκινο χρώμα Rosso Trionfale με το οποίο είχε βαμμένη τη Maserati 250F ο Juan Manuel Fangio όταν κατέκτησε την πέμπτη του νίκη στην F1 to 1957.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...