Αυτό είναι το νέο Skoda Superb – Πότε ξεκινά το λανσάρισμα

Η νέα γενιά της ναυαρχίδας της Skoda προσφέρει εκπληκτικά επίπεδα άνεσης. Θα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης, diesel και ως plug-in hybrid.

  • -
  • -

Μετά τη νέα γενιά του Kodiaq, η Skoda παρουσίασε με κάθε επισημότητα και το νέο Superb, το μοντέλο που τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της και το οποίο θα προσφέρεται από τις αρχές του επόμενου έτους σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, ως liftback και combi, δηλαδή ως sedan και station wagon.

Σχεδιαστικά, η λιμουζίνα των Τσέχων, δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις, με τη σιλουέτα να παραμένει σχεδόν όμοια με της προκατόχου της, παρότι η εταιρεία αναφέρει πως ακολουθεί τη νέα γλώσσα Modern Solid. Το αμάξωμα δείχνει πιο δυναμικό και προβάλει μια κομψότητα, χάρη στα φώτα LED Matrix beam, τα χρωμιωμένα διακοσμητικά στη μάσκα και τις νέες ζάντες.

superb

Παρά την αύξηση των διαστάσεων και τον συνολικό του όγκο, το αμάξωμα είναι εντυπωσιακά αεροδυναμικό με συντελεστή μόλις 0,24 cd. Το μήκος στο Superb sedan ανέρχεται στα 4,912 μέτρα και στο SW στα 4,902, με το μεταξόνιο να ξεπερνά οριακά τα 2,84μ.  

Οθόνες 10 και 13 ιντσών και πορτμπαγκάζ 690 λτ.

Το εσωτερικό είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στο νέο Superb, με τους Τσέχους να προσφέρουν ένα περιβάλλον που συγκρίνεται με αυτοκίνητα πολύ ακριβότερα. Τα βιώσιμα υλικά στις επιφάνειες δίνουν ένα μοναδικό στυλ και οι λεπτομέρειες σε ταμπλό και πόρτες αναδεικνύουν τον premium χαρακτήρα του μοντέλου.

superb

Ο οδηγός έχει μπροστά του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων τύπου Virtual Cockpit 10 ιντσών και στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει η οθόνη 13΄΄ που φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων. Ακριβώς από κάτω έχουν τοποθετηθεί τα Smart Dials, οι περιστροφικοί  δηλαδή διακόπτες που ενσωματώνουν τον κλιματισμό και τη θέρμανση/αερισμό των καθισμάτων.

superb

Η εργονομία και η πρακτικότητα έχουν απογειωθεί, με τη Skoda να προσφέρει αμέτρητες θήκες για κινητά, αντικείμενα, μπουκάλια. Φυσικά, δεν λείπουν οι χώροι αποθήκευσης και οι λειτουργίες Simply Clever που στην περίπτωση του νέου Superb φθάνουν τις 28, κάνοντας τη ζωή οδηγού και επιβατών πιο άνετη και βολική από ποτέ.

superb

Στα πίσω καθίσματα, ακόμη και δίμετροι άνθρωποι δεν πρόκειται να παραπονεθούν για το παραμικρό, με το πορτμπαγκάζ να ανέρχεται στα 645 λτ. για το sedan και στα 690 λτ. για το station. Όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού δεν λείπει το παραμικρό, ενώ για πρώτη φορά το Skoda Superb εφοδιάζεται με Head Up Display.

Οι κινητήρες της Superb

H limo των Τσέχων βασίζεται στην εξελιγμένη πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, εξασφαλίζοντας άριστη οδική συμπεριφορά. Στους βενζινοκινητήρες, συναντάμε τον 1.500άρη με ήπιο υβριδικό σύνολο απόδοσης 150 ίππων και τον δίλιτρο TSI των 204 και 265 ίππων, με τον ισχυρότερο να φέρει και τετρακίνηση.

superb

Στους diesel οι επιλογές είναι ο 2.0 TDI με τους 150 και 193 ίππους, επίσης με κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Η plug-in hybrid έκδοση που αρχικά είναι διαθέσιμη στο Superb Combi φέρει τον 1.5 TSI κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 204 ίππων, με την μπαταρία των 25,7 KWh να χαρίζει αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια για 100 km.

Δείτε ακόμη: Φθηνότερα έως 2.250 € τα Skoda Scala και Kamiq

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζεται στάνταρ με το αυτόματο κιβώτιο DSG7, εκτός από το PHEV που φέρει το αυτόματο εξάρι.

superb

Το λανσάρισμα του νέου Skoda Superb στις ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...