Νέο Kia Picanto: Δείτε το πριν παρουσιαστεί επίσημα!

Θέμα ημερών είναι η παρουσίαση του ανανεωμένου Kia Picanto, όμως φωτογραφίες του αυτοκινήτου πόλης διέρρευσαν στο διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του.

  • -
  • -

Επίσημες εικόνες του ανανεωμένου Kia Picanto εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, δίνοντας μια γεύση από τη σχεδίασή του. Το Picanto του 2024 θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του αργότερα αυτόν τον μήνα και αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι εικόνες που διέρρευσαν, οι οποίες εμφανίστηκαν σε ένα νοτιοκορεατικό forum, αποκαλύπτουν ότι το νέο Picanto θα υιοθετήσει σχεδιαστικά στοιχεία από το μεγαλύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, το EV9.

2-kia-picanto-facelift-2023

Γιατί η Kia κάνει ξανά facelift στο Picanto;

Αυτό σηματοδοτεί το δεύτερο facelift για την τρέχουσα γενιά του Picanto, το οποίο παρουσιάστηκε αρχικά το 2017 και έλαβε το πρώτο του facelift το 2020. Η απόφαση της Kia να επιλέξει ένα σημαντικό facelift αντί για ένα εντελώς νέο μοντέλο αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της μάρκας να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του Picanto εν μέσω της μείωσης των πωλήσεων των αυτοκινήτων πόλης και των επερχόμενων αυστηρών κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμα: Τιμοκατάλογος Kia 2023: Πόσο κοστίζει κάθε μοντέλο στην Ελλάδα;

Τα αξιοσημείωτα σχεδιαστικά στοιχεία που επηρεάστηκαν από το EV9 περιλαμβάνουν κάθετους προβολείς (πιθανόν με τεχνολογία LED), χρωμιωμένα διακοσμητικά στο επάνω κομμάτι της μάσκας και αύξηση του μεγέθους στο κάτω κομμάτι, με ένθετα στο χρώμα του αμαξώματος που μοιάζουν με το EV9 GT-Line. Το πίσω μέρος του οχήματος διαθέτει επανασχεδιασμένα φώτα που συνδέονται με μια LED μπάρα και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Ενώ το μπροστινό και το πίσω μέρος δέχονται ουσιαστικές αναβαθμίσεις, το γενικότερο σχήμα του αυτοκινήτου αλλά και εκείνο των θυρών φαίνεται να μένουν απαράλλαχτα.

3-kia-picanto-facelift-2023

Οι αλλαγές στο εσωτερικό του ανανεωμένου Picanto

Στο εσωτερικό της καμπίνας οι αλλαγές είναι ελάχιστες, διαθέτοντας νέο πίνακα οργάνων με οθόνη 4,2 ιντσών για τον οδηγό που περιλαμβάνει ψηφιοποιημένες ενδείξεις ταχύτητας και στροφόμετρου. Η οθόνη αφής 8,0" του infotainment που είδαμε για πρώτη φορά στην αναβάθμιση του 2020 φαίνεται να έχει νέα γραφικά. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η Kia αποφάσισε να μην ενσωματώσει τις μεγαλύτερες οθόνες αφής και τους μεγάλους ψηφιακούς πίνακες οργάνων που συναντάμε στα νεότερα μοντέλα, προκειμένου να διατηρήσει το κόστος χαμηλά.

Ανάλογα με την αγορά που θα διατίθεται υπάρχουν πολλά επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού, όπως θερμαινόμενα και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι και ασύρματη φόρτιση για smartphone. Όσον αφορά την ασφάλεια, το Kia Picanto διαθέτει μια ολοκληρωμένη σουίτα προηγμένων χαρακτηριστικών, όπως το αυτόματο φρενάρισμα.

Το Kia Picanto του 2024 θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στον Ιούνιο, ενώ οι πρώτες μονάδες αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους. Οι λάτρεις του αυτοκινήτου και οι πιθανοί αγοραστές θα αντικρίσουν μια ανανεωμένη σχεδίαση, που εμπνέεται από το ηλεκτρικό SUV EV9, προσφέροντας μια φρέσκια και κομψή επιλογή στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...