BMW 7 Series: Πολυτέλεια και καινοτομία

H BMW αποκάλυψε την 7η γενιά της σειράς 7 δίνοντας έμφαση στην άνεση, την πολυτέλεια, αλλά και τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα

  • -
  • -

Έχουν περάσει 45 χρόνια από την αποκάλυψη της πρώτης γενιάς της σειράς 7 της BMW. Η εντυπωσιακή λιμουζίνα της βαυαρικής εταιρείας ξεχώρισε για το κορυφαίο επίπεδο άνεσης και πολυτέλειας, θέτοντας νέα στάνταρ στην κατηγορία. Σήμερα, στην 7η γενιά της, έρχεται να προσθέσει όλα τα παραπάνω με κορυφαία τεχνολογία και καινοτομίες.

 

Αμάξωμα – σχεδίαση

Η νέα BMW σειράς 7 θέτει νέα στάνταρ σε επίπεδο άνεσης, αφού σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές θα διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο. Αυτό μεταφράζεται σε άφθονους χώρους για τους πίσω επιβάτες, και φυσικά τον αντίστοιχο των αποσκευών. Σχεδιαστικά, ακολουθεί τη νεότερη φιλοσοφία που διαπιστώσαμε και στη νέα Χ7, με τα χαρακτηριστικά πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα εμπρός και τα θηριώδη χαρακτηριστικά «νεφρά» της BMW στην εμπρός μάσκα. Το αποτέλεσμα είναι… υποκειμενικό, με κάποιους να εντυπωσιάζονται και άλλους να εκφράζουν δεύτερες σκέψεις για τη νέα εικόνα των γερμανικών μοντέλων.

ΜΑΘΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ BMW X7

Ποικιλία εκδόσεων

Ακολουθώντας την τάση τις τάσεις της εποχής, αλλά στοχεύοντας σε μεγαλύτερο και πιο ευρύ κοινό, η BMW θα προσφέρει την 7άρα σε διαφορετικές εκδοχές, που αναδεικνύουν και τις ανάλογες πτυχές του χαρακτήρα της. Έτσι, η γκάμα της θα περιλαμβάνει επίσης και μοντέλα της σειράς BMW i και BMW M, με την πρώτη να μαρτυρά τον αμιγώς ηλεκτρικό της χαρακτήρα. Θα είναι διαθέσιμη και με κινητήρες εσωτερικής καύσης, που θα ενισχύονται από σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, ενώ θα υφίσταται και κινητήριο σύνολο plug-in τεχνολογίας. Αρχικά, στην Ευρώπη θα εισαχθεί μόνο η αμιγώς ηλεκτρική i7 των 544 ίππων και των 745 Nm.


Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις θα ακολουθήσουν το 2023 και θα περιλαμβάνουν το πρώτο μοντέλο BMW M με εξακύλινδρο κινητήρα και plug-in υβριδικό σύστημα με 490 ίππους και 700 Nm ροπής. Αργότερα, στην ευρωπαϊκή αγορά θα προστεθεί μία πετρελαιοκίνητη (300 ίπποι και 670 Nm ροπής) και μία ήπιας υβριδικής τεχνολογίας έκδοση. Αργότερα, θα ακολουθήσει και η κορυφαία έκδοση της i7, και συγκεκριμένα η M60 xDrive. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα αποδίδει με την αρωγή δύο ηλεκτροκινητήρων 600 ίππους και 1.000 Nm ροπής, επιτυγχάνοντας το 0-100 km/h σε μόλις 4 sec!

 

Καινοτομίες και digital εμπειρία!

Τα υψηλά στάνταρ και οι σύγχρονες τεχνολογίες στη νέα BMW Σειρά 7, διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό από τις τελευταίες καινοτομίες στον τομέα της ψηφιοποίησης. Η γερμανική λιμουζίνα εφοδιάζεται με την 8η γενιά του συστήματος BMW iDrive, με την τελευταία γενιά του Operating System 8. Με την πλήρως ψηφιακή κυρτή οθόνη BMW Curved Display, την καινοτόμα BMW Interaction Bar, τις βελτιωμένες δυνατότητες του BMW Intelligent Personal Assistant – συν τα πρόσθετα My Modes, την τελευταία έκδοση του BMW Head-Up Display και τη λειτουργία Augmented View, η 7 Series ανεβάζει τον πήχη σε επίπεδο τεχνολογίας.


Την ίδια ώρα, οι πίσω επιβάτες εκτός από άφθονο χώρο απολαμβάνουν μία μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας με τη νέα BMW Theatre Screen! Μιας πανοραμικής οθόνης 31,3” σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K, που εκτείνεται προς τα κάτω από την οροφή και μεταμορφώνει τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε αποκλειστικό ιδιωτικό σινεμά πάνω σε τροχούς. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν YouTube video-on-demand streaming στην οθόνη ελέγχου για πρώτη φορά. Ένα σύστημα κεραίας συμβατό με 5G φροντίζει για συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας. Το λανσάρισμά της νέας σειράς 7 στην παγκόσμια αγορά ξεκινά το Νοέμβριο του 2022.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...