Mercedes-Benz EQS SUV: Κορυφαία τεχνολογία και 660 km αυτονομίας!

Η EQS SUV αποτελεί το πρώτο μεγάλο σε διαστάσεις αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz με επτά θέσεις

  • -
  • -

Μετά τις Mercedes-Benz EQE και EQS, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το τρίτο μοντέλο της προσφέρεται στη νέα πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η EQS SUV προσφέρει άφθονους χώρους, κορυφαίο επίπεδο άνεσης, υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο, αλλά και ένα μοναδικό πολυτελές περιβάλλον για επτά επιβάτες. Θα διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, με την αυτονομία της να μπορεί να φτάσει έως και τα 660 km! Εφοδιάζεται με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, αλλά και πρόγραμμα οδήγησης εκτός δρόμου, παραμένοντας ένα SUV που μπορεί να κινηθεί και σε χωμάτινες (και όχι μόνο) επιφάνειες.

Αμάξωμα διαστάσεις

Η θηριώδης EQS SUV μοιράζεται το ίδιο πάτωμα με την σεντάν έκδοση της EQS, κάτι που μεταφράζεται ότι το μεταξόνιο αγγίζει τα 3.210 mm. Οι μεγάλες διαστάσεις του αμαξώματος είναι ευδιάκριτες από το μήκος της, που φτάνει τα 5.125 mm, την ώρα που το πλάτος της είναι 1.959 mm. Όλα τα παραπάνω νούμερα μεταφράζονται σε άφθονους χώρους στο εσωτερικό, προσφέροντας στην EQS τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και επτά επιβάτες! Μάλιστα, η δεύτερη σειρά καθισμάτων είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη, στοιχείο που θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις του γερμανικού μοντέλου. Αντίθετα, οι δύο επιπλέον θέσεις περιλαμβάνονται στον επιπλέον εξοπλισμό. Το αμάξωμα, που μοιράζεται πολλά συγγενικά στοιχεία με την οικογένεια της EQ, έχει σχεδιαστεί με στόχο τη βέλτιστη αεροδυναμική, αλλά και το δυναμισμό.

ΔΕΣ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ Η MERCEDES-BENZ EQE ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

 

Ηλεκτροκινητήρες – Ανάρτηση

Όλες οι EQS SUV έχουν τοποθετημένο έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Οι εκδόσεις 4MATIC ενισχύονται από έναν επιπλέον στον εμπρός, με το Torque Shift να αναλαμβάνει την κατανομή της ροπής ανάμεσα τους. Η πισωκίνητη έκδοση, EQS 450+ αποδίδει 360 ίππους και 568 Nm ροπής, με την αυτονομία της να αγγίζει έως και τα 660 km! Η EQS 450 4MATIC έχει την ίδια ισχύ, αλλά η ροπή έχει σκαρφαλώσει στα 800 Nm με την αυτονομία να πέφτει στα 613 km. Τέλος, στην κορυφή της γκάμας συναντάμε την 580 4MATIC, η οποία προσφέρει 545 ίππους και 800 Nm ροπής και χιλιομετρική ελευθερία 613 km.



Το γερμανικό SUV έχει δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας των 107,8 kWh με ταχύτητα έως και 200 kW, κάτι που σημαίνει ότι σε ταχυφορτιστή μπορεί σε 15 λεπτά να κερδίσει έως και 250 km ή από το 10% στο 80% σε μόλις 31 λεπτά. Όσον αφορά την ανάρτηση, οι τεχνικοί της Mercedes-Benz έχουν επιλέξει αρχιτεκτονική με τέσσερις συνδέσμους μπροστά και πολλαπλών πίσω, την ώρα που η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση Airmatic είναι διαθέσιμη στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων. Μία σειρά από προγράμματα προσφέρει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει από το Drive Select αυτό που επιθυμεί. Δίπλα στα γνωστά Eco, Comfort, Sport και Individual, ο τετρακίνητες εκδοχές διαθέτουν και το Off Road.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ THΣ MERCEDES-BENZ EQS ΤΩΝ 761 ΙΠΠΩΝ

Εσωτερικό – Συνδεσιμότητα

H EQS SUV αποτελεί δείγμα γραφής για τη νεότερη φιλοσοφία της Mercedes-Benz, την οποία και αποκαλεί Digital Luxury. Το εντυπωσιακό γερμανικό SUV συνδυάζει ιδανικά το απόλυτο ψηφιακό περιβάλλον με την απαράμιλλη πολυτέλεια. Η hyperscreen υπέρ-οθόνη MBUX που είδαμε στην EQS ξεχωρίζει και εδώ, καλύπτοντας όλο το πλάτος της κεντρικής κονσόλας του αυτοκινήτου. Βέβαια, η συγκεκριμένη οθόνη περιλαμβάνεται στον επιπλέον εξοπλισμό, αφού η βασική προβλέπει μία οθόνη 12,3’’ για τον οδηγό και μία 12,8’’ για το σύστημα πολυμέσων. Σημειώστε, πως στην περίπτωση της Hyperscreen το πλάτος της φτάνει έως τα 1,41 m! Ο συνοδηγός μπορεί να δει ταινία στη δική του πλευρά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ευμεγέθεις οθόνες έχουν στη διάθεση τους και οι πίσω επιβάτες. Όχι, ότι μας κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση…

 

Η EQS SUV θα είναι διαθέσιμη στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, με το γερμανικό SUV να παράγεται με μηδενικό αποτύπωμα! Οι μπαταρίες της κατασκευάζονται στις νέες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...